Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest december 2014

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller. Dat blijkt uit de Telecommonitor van ACM. Het aantal internetabonnementen van 100 Mbps of meer is op de kabelnetwerken in een jaar tijd verdriedubbeld. Een vergelijkbare trend van hogere internetsnelheden is ook zichtbaar op het koper- en glasnetwerk. Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 10 december de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Prijssnelheidsatest augustus 2014

Het is Tele2 niet gelukt om de eerste positie op Online.nl terug te veroveren. Ook in de ranking van de overige posities hebben zich geen verschuivingen voorgedaan, waardoor de categorie Internet deze maand ongewijzigd blijft.

Ondanks een kleine daling in de prijssnelheidsscore, handhaaft provider Stipte de derde plaats binnen de categorie Internet & bellen. De nummers één en twee, Online en Tele2, zijn wederom ongewijzigd ten opzichte van de vorige maand.

Binnen de categorie Alles-in-1 hebben zich wel een aantal wijzigingen voorgedaan. Ziggo staat nog steeds op de derde plek, echter met een nieuw Alles-in-1 pakket. UPC neemt de eerste positie over van Vodafone. Het Alles-in-1 pakket van UPC is t.o.v. de vorige maand overigens wat gunstiger van prijs, dit scheelt op jaarbasis zo'n 50 euro.

De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 10 december 2014. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1   Online Internet Power € 239,40 50 / 5
  2   Tele2 Internet Basis € 279,00 40 / 4
3 UPC 120 Mb Internet € 569,00 120 / 12
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet Basis en Bellen € 270,00 40 / 4
3 Stipte One Internet 80Mb € 564,35 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC Alles-in-1 Power € 652,85 120 / 12
2 Vodafone Alles-in-1 € 450,00 80 / 8
3 Ziggo Alles-in-1 € 879,35 180 / 18
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 
Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.