Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest december 2015

door Anniek Kruijer Leestijd: 4 minuten

Hoeveel keuze heb je nu echt als je wilt overstappen naar een andere provider en wel snel internet wilt? Grote kans dat je voor een downloadsnelheid van 30 Mbps uit minder dan drie providers kunt kiezen. Uit onderzoek blijkt dat voor snel internet slechts 23 procent van de Nederlanders de keuze heeft uit meer beschikbare providers.

De Consumentenbond vindt dat te weinig en pleit daarom voor meer concurrentie tussen internetproviders. Consumenten worden opgeroepen om een petitie te tekenen. 

In de grote steden en buiten de bebouwde kom is de situatie nog zorgelijker. Onlangs heeft KPN aangekondigd te komen met vast internet via 4G voor inwoners van buitengebieden. Een eerste stap in de goede richting voor consumenten in deze regio's.

Wil jij weten welke providers bij jou thuis internet leveren? Doe de postcodecheck. Maar check voor je overstapt eerst nog even wie op 7 december de hoogste prijs/snelheidsscore haalden.
Internet

In de top-3 van internetpakketten is ongewijzigd. Telfort behoudt haar eerste positie met het Internet Extra pakket. Online.nl volgt met het Internet Power pakket. Tele2 blijft staan op de derde plek. Voor 255 euro krijg je een pakket met een maximale snelheid van 50/5 Mbps.

Internet en Bellen

Binnen de categorie Internet + Bellen handhaven Tele2 en Telfort hun eerste en tweede positie. Fiber komt nieuw binnen op plek 3 met het Internet en Bellen 80 Mbps pakket.

Alles-in-1

De Alles-in-1 categorie is eveneens ongewijzigd. Ziggo blijft staan op de eerste en tweede plek in de categorie Alles-in-1. Stipte staat op plek drie met het Family 100 MB pakket.

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 7 december 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand. Het icoon met twee horizontale zwarte strepen betekent dat het een ongewijzigde situatie is ten opzichte van vorige maand. De pakketten met een geel blokje zijn nieuwe binnengekomen.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra € 366,00 80 / 8
  2   Online.nl Internet Power € 269,40 50 / 5
3 Tele2 Internet Basis € 255,00 50 / 5
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1

Internet Basis en Bellen

€ 255,00 50 / 5
2

Internet Extra en Vast bellen

€ 396,00 80 / 8
3

Fiber Internet + bellen 80 Mbps

€ 369,35 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Max € 670,90 200 / 20
2 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Complete € 586,90 120 / 12
3 Stipte Family 100 Mb € 624,35 100 / 10

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid. Tijdens de test worden glasvezel pakketten en tweejarige producten niet meegenomen. 

De genoemde internetsnelheid

De in de prijssnelheidsscore genoemde snelheid is de maximale snelheid van het abonnement. Daarmee wordt de hoogst haalbare snelheid onder ideale omstandigheden bedoeld. Dit hoeft echter niet de praktische snelheid te zijn. Internetproviders vermelden sinds 2013 gelukkig ook de te verwachten snelheid. Dat is destijds afgesproken met de overheid en vastgelegd in de Gedragscode Transparantie Internetsnelheden.

Verbeter je wifi-ontvangst

Een veel voorkomend probleem bij een draadloos netwerk in huis is een te klein bereik van het signaal. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Toch kun je zelf veel doen om je wifi-signaal te verbeteren. Wij geven je tips waarmee je het beste uit je draadloos netwerk kunt halen.

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.