Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest februari 2011

Leestijd: 3 minuten

Opnieuw halen Telfort en UPC de beste prijssnelheidsscore. Dat blijkt uit de testresultaten van van de Internetten.nl iPing prijssnelheidstest februari 2011. Er zijn een paar kleine verschuivingen geweest ten opzichte van de vorige maand.

Telfort haalt opnieuw de hoogste score bij de internetabonnementen in de laagste prijscategorie. Online heeft hier de tweede plaats overgenomen van Tele2. Dat geldt niet voor Internet+Bellen, hier staat Tele met het 2-in-1 abonnement op de tweede plaats. Bovenaan prijkt wederom Telfort met Internet Plus + vast bellen. Kabelbedrijf UPC behaalt met het Alles-in-1 Voordeelpakket nog altijd de beste prijssnelheidsscore in de laagste prijscategorie Internet + Bellen + TV abonnementen. Ook hier staat Tele2 op de tweede plek.

Internet abonnementen (tot € 240,-):

  • Telfort Internet Plus 
  • Online Snel Internet  

Internet+Bellen abonnementen (tot € 360,-):

  • Telfort Internet Plus en vast bellen 
  • Tele2 Internet (tot 20Mb) en Bellen 

Internet+Bellen+TV abonnementen (tot € 600,-):

  • UPC Alles-in-1 Voordeelpakket  
  • Tele2 TV, Internet en Bellen tot 20 Mb 

Onderzoek kabelbedrijven: kabel sneller en voordeliger 
Uit een ander onderzoek dat iPing in opdracht van NL Kabel verrichtte, bleek dat de hoogste snelheden met de kabel te behalen zijn. De gemiddelde downloadsnelheid van kabelinternet is in Nederland het afgelopen jaar gestegen naar 29,5 Mbps. VDSL biedt een gemiddelde snelheid van 18,6 Mbps en ADSL 7,4 MBps.

De downloadsnelheid die je voor een euro aan abonnementskosten ontvangt is bij kabel dan ook een stuk hoger dan bij VDSL. Daar krijg je maximaal 0,33 Mbps voor een euro, bij kabel is dat zo'n 0,65 Mbps. De DSL-aanbieders wezen er echter op dat de goedkoopste abonnementen voor snel internet niet bij de kabel, maar bij DSL gezocht moeten worden:

"Dit onderzoek geïnitieerd door de vereniging van kabelbedrijven is totaal niet representatief. Zo staat er in dat de kabel goedkoper zou zijn. Onafhankelijke vergelijkingssites als Internetten.nl en Totaalwijzer.nl laten duidelijk zien dat DSL-aanbieders goedkoper zijn", vertelt Günther Vogelpoel van Tele2.

Rekening houden met kabeltv- en telefonie abonnementen
Wat natuurlijk met name belangrijk is bij het vergelijken van prijzen, is precies weten wat je moet vergelijken. Zo is de situatie voor een klant die thuis wel een KPN-abonnement heeft voor vaste telefonie, maar geen abonnement voor kabeltelevisie, volstrekt anders dan de klant die de omgekeerde situatie thuis heeft. Er zijn namelijk ADSL-abonnementen waar je een fikse korting krijgt als je zo'n vast KPN abonnement hebt, terwijl je geen kabelinternetabonnement kan bestellen als je niet ook betaalt voor televisie via de kabel. 

In de TOP 5 op Internetten.nl en Totaalwijzer.nl gaan wij er daarom vanuit dat een klant nog geen van beide abonnementen heeft, dan kom je ook niet voor vervelende verassingen te staan. En in het kort kun je stellen dat zowel Tele2 als NL Kabel gelijk hebben: de goedkoopste abonnementen voor snel internet tot 20 of 50 Mbps krijg je bij DSL, wil je echter snelheden boven de 100 Mbps, dan ben je aangewezen op de kabel.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.