Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest februari 2013

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

Tele2 en CanalDigitaal zijn op dit moment de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Zij voeren de boventoon en halen begin februari de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer. Dat betekent dat je bij deze providers de meeste waar krijgt voor je geld. Ten opzichte van de vorige maand zijn er een aantal verschuivingen in de rating.

In de categorie Internet staat Tele2 opnieuw bovenaan; daarmee is Telfort van de troon gestoten. T-Mobile staat nog steeds op de tweede plaats, weliswaar met een andere naam. Het abonnement heet nu Ultrasnel Internet en de provider heet nu Online.nl. KPN staat op drie.

In de categorie Internet & Bellen is CanalDigitaal binnen gekomen en is daarmee Tele2 voorbijgestreefd. Ook hier staat KPN op de derde plek. En in de categorie Alles-in-1 heeft Tele2 het stokje weer overgenomen van UPC. Telfort is hier de nieuwe binnenkomer met het Alles-in-1 basispakket.

 
Prijssnelheidstest januari 2013
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 4 februari 2013. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Internet (tot 50Mb) € 201,- 50 / 5
2 Ultrasnel Internet € 281,40 50 / 5
  3 Internet Premium € 519,12 80 / 8
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
2 Snel Internet & Bellen € 259,95 50 / 5
1 Internet (tot 50 Mb) en Bellen € 265,- 50 / 5
3 Internet en Bellen Premium € 580,08 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 3-in-1 Basispakket (tot 50 Mb) € 375,00 50 / 5
2 Alles-in-1 Voordeelpakket 30 Mb € 432,00 30 / 3
3 Alles-in-1 Basis € 439,00 30 / 5
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben vorig jaar juli met elkaar afgesproken om per 1 januari 2013 meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 
Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.