Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest februari 2015

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller. Dat blijkt uit de Telecommonitor van ACM. Het aantal internetabonnementen van 100 Mbps of meer is op de kabelnetwerken in een jaar tijd verdriedubbeld. Een vergelijkbare trend van hogere internetsnelheden is ook zichtbaar op het koper- en glasnetwerk. Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 2 februari de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Prijssnelheidstest februari 2015

Binnen de categorie Internet blijft UPC onveranderd op de eerste plaats staan met met het 120Mb internet-pakket. Ondanks dat het pakket in prijs is gestegen, staat Online hiermee nog steeds op de tweede positie. Tele2 komt binnen op derde plek met het Internet Basis-pakket van 40 Mb.

De categorie Internet + Bellen is voor de vierde maand op rij ongewijzigd. Nog steeds staat Online bovenaan de lijst met het Internet + Bellen Power pakket, gevolgd door Tele2 en Stipte. Wel hebben alle drie pakketten een hogere prijssnelheidscore t.o.v. de vorige maand, dit is echter niet van invloed op de posities.

De pakketten binnen de categorie Alles-in-1 nemen dezelfde posities in als de vorige maand. UPC staat bovenaan de lijst met het Alles-in-1 Power-pakket, gevolgd door Vodafone en Ziggo.

De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 2 februari 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC 120 Mb Internet € 569,00 120 / 12
  2   Online Internet Extra € 239,35 30 / 3
  3   Tele2 Internet Basis € 279,00 40 / 4
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet Basis en Bellen € 270,00 40 / 4
3 Stipte One Internet 80Mb € 564,35 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC Alles-in-1 Power € 701,00 120 / 12
2 Vodafone Alles-in-1 € 450,00 80 / 8
3 Ziggo Alles-in-1 Extra € 779,40 180 / 18
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 
Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.