Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest februari 2016

door Anniek Kruijer Leestijd: 5 minuten

Snel, sneller of ultrasnel internet voor thuis. Providers bieden snelheden die variëren van 3 Mbps tot 500 Mbps. Met de postcodecheck kun je controleren welke snelheid bij jou thuis gehaald kan worden. Tele2 introduceerde vorige week Internet Extra met een snelheid van 100 Mbps en ook Ziggo verhoogde haar snelheid naar 150 Mbps. Kun jij deze hoge internetnelheden halen?

Snelheid internet in huis

Welke snelheid je thuis haalt op bijvoorbeeld je tablet hangt af van allerlei factoren. Zo wordt internet via wifi bijvoorbeeld langzamer. En maakt het nogal uit of je oude apparatuur gebruikt. Ook tv-kijken gaat ten koste van je snelheid of wanneer je met meerdere mensen gelijktijdig internet. Dit is voor iedereen weer anders.  

Ultrasnel internet Tele2

Tele2 biedt sinds 1 februari Internet Extra via VDSL. Met dit pakket kun je een snelheid halen van 100 Mbps. Door de komst van het Internet Extra pakket verandert er veel in de prijssnelheidstest van deze maand, zoals te zien is in onderstaande resultaten. Ook Ziggo voert een verhoging door bij haar Connect & Play Complete pakket. De down/uploadsnelheid gaat van 120/12 Mbps naar 150/15 Mbps. 

Kun jij het halen?

Het lijkt mooi die hoge snelheden, maar kun jij het halen thuis? Providers hebben met elkaar afgesproken om eerlijk te zijn over snelheden. Daarom tonen ze op hun website niet alleen de maximumsnelheid maar ook de snelheid die ze verwachten te halen op jouw adres. Dat is destijds afgesproken met de overheid en vastgelegd in de Gedragscode Transparantie InternetsnelhedenDe echte snelheid valt niet altijd op, dus het blijft opletten!  

Postcodecheck

Wil jij weten welke providers bij jou thuis internet leveren? Doe de postcodecheck. Maar check voor je overstapt eerst nog even wie op 8 februari de hoogste prijs/snelheidsscore haalden.

prijssnelheidstest-februari.jpg

Internet

In de top-3 van internetpakketten staat wederom Tele2 op de eerste plek, maar dit keer met een nieuw pakket, namelijk Internet Extra. Fiber stijgt een plek met Internet Extra. Jaarlijks ben je 269,90 euro kwijt. Dit komt door de exclusieve actie die de provider alleen aanbiedt op Totaalwijzer.nl, Internetten.nl en Digitelevisie.nl. KPN bemachtigt een derde plek met 100 Mbps. Ondanks dezelfde snelheid betaal je voor het KPN product jaarlijks 120 euro meer dan bij Tele2. 

Internet en bellen

Door de komst van de Internet Extra pakket van Tele2 wijzigt er deze maand veel binnen de test. Ook bij de categorie Internet en Bellen staat het Tele2 op plek 1. Fiber komt nieuw binnen op plek 2 met het 80 Mbps product. Zowel voor Tele2 als Fiber zijn dit dezelfde producten als die bij de uitkomsten van Internet. Je betaalt dezelfde prijs, maar krijgt de vaste telefoonlijn erbij. Uiteraard betaal je wel voor de kosten die je maakt met je telefoon. Het Tele2 Internet Basis abonnement zakt van 1 naar 3.  

Internet en televisie

Ook hier plaatst Tele2 zich op de eerste en tweede plek met het Internet Extra product. Ziggo zakt hiermee naar de derde plek. 

Internet, bellen en televisie

Niet geheel verrassend, maar ook bij de laatste categorie weet Tele2 de beste score neer te zetten. Sinds maanden wordt Ziggo verstoten van de eerste plek. 

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 8 februari 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand. Het icoon met twee horizontale zwarte strepen betekent dat het een ongewijzigde situatie is ten opzichte van vorige maand. De pakketten met een geel blokje zijn nieuw binnengekomen.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra € 282,00 100 / 10
2 Internet Extra € 269,90 80 / 8
3 kpn.gif Internet 100 Mbps € 405,00 100 / 10
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra en Bellen € 282,00 100 / 10
2 Internet + bellen 80 Mbps € 269,90 80 / 8
3 Internet Basis en Bellen € 255,00 50 / 5
Internet & tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra en TV Basis  € 390,00 100 / 10
2 Internet Extra en TV Light  € 372,00 100 / 10
3 Connect & Play Complete € 560,70 120 / 12
Internet, bellen & TV
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra, Bellen & TV Basis € 653,40 100 / 10
2 Internet Extra, Bellen & TV Light € 569,40 100 / 10
3 Alles-in-1 Connect & Play Complete € 624,35 120 / 12

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid. Tijdens de test worden glasvezel pakketten en tweejarige pakketten niet meegenomen. 

Geactualiseerd: dinsdag 9 februari 2016

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.