Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest flink gewijzigd

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De prijssnelheidstest op Internetten.nl van maart en begin april ziet er qua resultaten anders uit dan een maand daarvoor. Voornamelijk vanwege het feit dat lijn- en kabelkosten nu meegeteld worden in de jaarprijs.

iPing snelheidstest
Hieronder staan de werkelijke snelheden van alle internetpakketten, zoals gemeten door iPing. De gegevens van de iPing snelheidstest zijn afkomstig van gebruikers van het programma Nuria. Dit programma meet continu bij duizenden internetters hoe snel hun verbinding is. Op die manier beschikt iPing over betrouwbare gegevens over de daadwerkelijke snelheid van elk internetabonnement. 

Score
De score is een prijs/snelheid combinatie van de werkelijke snelheid met de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een hogere score geeft aan dat een abonnement een goede snelheid biedt in vergelijking met andere internetabonnementen uit dezelfde prijscategorie. De prijs/kwaliteitsscore is een combinatie van de werkelijke gemeten snelheid door iPing en de prijsinformatie afkomstig van Internettten.nl. Naast de metingen, die dagelijks plaatsvinden, zijn er ook voortdurend tariefswijzigingen. Om deze reden wordt de prijs/snelheidsrating maandelijks geüpdatet.

Hieronder vindt u eerst de resultaten van de prijssnelheidstest van februari. Het gaat om abonnementen uit de goedkoopste prijscategorie, waarbij er van uitgegaan wordt dat men een vaste lijn heeft. Net als een maand eerder voerden Telfort en UPC in alle categorieën de boventoon. Nieuw binnengekomen in februari is Alice Easy op een goede tweede plaats in de prijsklasse tot 240 euro. Voor alle duidelijkheid: wie geen vaste KPN-lijn heeft, betaalt ruim 100 euro meer voor de lieftallige Alice. Ook Tele2 en Online scoren goed bij de goedkoopste internetabonnementen.

Prijssnelheidstest februari (zonder lijnkosten KPN en kabel)

Internet abonnementen:
(tot € 240)
Telfort Internet tot 20 Mb   
Alice Easy Vast 

Internet+Bellen abonnementen: (tot € 360)
Telfort internet tot 20Mb en vast bellen  

Internet+Bellen+TV abonnementen: (tot € 600)
UPC Alles-in-1 Voordeelpakket Standaard  

Prijssnelheidstest maart/april (met lijnkosten KPN en kabel)

Internet abonnementen:
(tot € 240)
Telfort Internet Basis   
Online goedkoop internet 

Internet+Bellen abonnementen: (tot € 360)
Telfort internet Plus en vast bellen   
Alice Comfort Vast  
Tele2 Internet & Bellen 

Internet+Bellen+TV abonnementen: (tot € 600)
UPC Alles-in-1 Voordeelpakket Standaard   
Tele2 Internet, Bellen & TV 

Volgende update is gewoon weer begin mei.

Geactualiseerd: vrijdag 26 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.