Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest januari 2014

Leestijd: 4 minuten

In januari zijn Tele2, CanalDigitaal en Ziggo de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Deze aanbieders halen begin deze maand de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer.nl. Dat betekent dat je bij deze providers het meeste waar krijgt voor je geld.

Binnen de categorie Internet staat Tele2 al ruim één jaar met hetzelfde pakket op de eerste positie. Ziggo is uit de TOP 3 verdwenen waardoor UPC één positie doorstijgt naar de tweede plaats. Online komt nieuw binnen op de derde positie met het Ultrasnel Internet pakket. De categorie Internet & Bellen is ongewijzigd gebleven. Wederom voert CanalDigitaal de lijst aan met het Snel Internet & Bellen pakket. Een bijzondere prestatie gezien het feit dat dit pakket in heel 2013 onafgebroken op deze plek te vinden was. In de Alles-in-1 categorie hebben zich deze maand een aantal wijzigingen voorgedaan. Ziggo neemt de eerste plaats van UPC over met het Alles-in-1 Extra pakket. De twee UPC pakketten die de vorige maand nog de eerste en tweede positie innamen, zijn beide één positie gedaald t.o.v. de vorige maand.

Prijssnelheidstest december 2013
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 6 januari 2014. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Tele2 Internet (tot 50Mb) € 201,- 50 / 5
2 UPC 120 Mb Internet € 539,00 120 / 6
  3   Ultrasnel Internet € 239,40 50 / 5
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 CanalDigitaal Snel Internet & Bellen € 269,50 50 / 5
2 Tele2 Internet (tot 50 Mb) en Bellen € 265,50 50 / 5
3 Online.nl Utrasnel Internet en Hallo Basis € 287,40 50 / 5
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Extra € 662,70 150 / 15
2 UPC Alles-in-1 Power € 629,00 120 / 6
3 UPC Alles-in-1 Extra Power € 809,00 200 / 10
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.
Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben vorig jaar juli met elkaar afgesproken om per 1 januari 2013 meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 
Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.