Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest januari 2015

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller. Dat blijkt uit de Telecommonitor van ACM. Het aantal internetabonnementen van 100 Mbps of meer is op de kabelnetwerken in een jaar tijd verdriedubbeld. Een vergelijkbare trend van hogere internetsnelheden is ook zichtbaar op het koper- en glasnetwerk. Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 12  januari de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Prijssnelheidstest januari 2015

UPC klimt in de categorie Internet van de derde naar de eerste positie met het 120 Mb Internet-pakket. Het Online-pakket dat de vorige maand nog op de eerste positie stond, zakt terug naar de derde plaats. Het Internet Extra-pakket van Online komt met stip binnen op de tweede positie.

De categorie Internet + Bellen is voor de derde maand op rij ongewijzigd. Online staat hier bovenaan de lijst met het Internet + Bellen Power pakket.

Binnen de categorie Alles-in-1 komt Ziggo met stip binnen op de derde plaats. UPC staat ongewijzigd bovenaan de lijst met het Alles-in-1 Power-pakket, op de voet gevolgd door Vodafone, net als de vorige maand, op de tweede plaats.

De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 12 januari 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC 120 Mb Internet € 569,00 120 / 12
  2   Online Internet Extra € 209,40 30 / 3
  3   Online Internet Power € 359,40 50 / 5
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet Basis en Bellen € 270,00 40 / 4
3 Stipte One Internet 80Mb € 564,35 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC Alles-in-1 Power € 652,85 120 / 12
2 Vodafone Alles-in-1 € 450,00 80 / 8
3 Ziggo Alles-in-1 Plus € 759,35 90 / 9
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 
Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.