Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest juli 2012

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de gemeten snelheid door iPing en de prijsinformatie afkomstig van Internettten.nl. Naast de metingen, die dagelijks plaatsvinden, zijn er ook voortdurend tariefswijzigingen. Om deze reden wordt de prijs/snelheidsrating maandelijks geüpdatet. Een 5 is de hoogst haalbare score voor een abonnement, d.w.z. de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Een aantal grote providers heeft afgesproken om per 1 januari 2013 ook de realistische internetsnelheden aan de klant te melden. De afspraak is een initiatief van minister Verhagen van Economische Zaken, die het belangrijk vindt dat de consument van tevoren goed geïnformeerd wordt over de diensten van de providers. Goed voorbeeld doet goed volgen zullen we maar zeggen!
 

In de prijssnelheidstest van juli 2012 is het Tele2 niet gelukt om voor de 8e keer in alle categorieën op de eerste positie te blijven staan. In de categorie Internet heeft Telfort de eerste positie overgenomen. Tele2 staat nu met het 20 Mb pakket op de tweede positie, gevolgd door T-Mobile die naar de derde positie stijgt.
In de categorie Internet & Bellen staat Tele2 nog wel op de eerste positie, maar heeft de tweede plek af moeten staan aan Telfort. Ook hier neemt T-Mobile de derde positie in. De categorie Alles-in-1 is ongewijzigd gebleven.
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de afgelopen maand. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1 Internet standaard € 265,- 30 / 3
2 Internet tot 20 Mb € 168,- 20 / 1
3 Snel Internet € 215,95 20 / 1
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Internet (tot 50 Mb) en bellen € 393,- 50 / 5
2 Internet Standaard en Vast Bellen € 295,- 30 / 3
3 Snel Internet + Bellen Soms € 260,95 20 / 10
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 TV, Internet en Bellen tot 50Mb € 390,- 50 / 5
3 Alles-in-1 Extra € 862,50 120 / 10
3 Alles-in-1 Extra + VolopBellen Avond/Weekend € 934,50 120 / 10
Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie