Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prijssnelheidstest juli 2014

door Jeanet Woldring

Online.nl en UPC zijn in juli de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Deze aanbieders halen begin deze maand de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer.nl. Dat betekent dat je bij deze providers het meeste waar krijgt voor je geld.

In de categorie Internet zakken zowel Tele2 als UPC één positie. Online.nl stijgt van de derde naar de eerste positie met het Ultrasnel Internet-pakket. Binnen de categorie Internet & bellen is de ranking van de Top 3 deze maand ongewijzigd. De pakketten van Online en Tele2 zijn wel in de prijs/snelheid rating gestegen, dit verandert echter niets aan de positie binnen de Top 3. Binnen de Alles-in-1 categorie is het Alles-in-1 Power pakket van UPC van de derde naar de eerste positie gestegen. De nummers één en twee van de vorige maand zakken beide één plaats.

Nu UPC de uploadsnelheden van Basis, Power en Extra Power kosteloos verhoogt in de maand juli, zullen internetklanten van deze kabelaar twee keer zo snel bestanden kunnen uploaden. Het kabelbedrijf gaat de uploadsnelheid naar maximaal 20 Mbps verhogen. .

Prijssnelheidstest juni 2014
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 7 juli 2014. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1   Online Ultrasnel Internet € 239,40 50 / 5
  2   Tele2 Internet (tot 40 Mb) € 196,00 40 / 4
3 UPC 120 Mb Internet € 557,00 120 / 6
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Utrasnel Internet + Bellen € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet (tot 40 Mb) en Bellen € 252,00 40 / 4
3 Telfort Internet Extra en Vast bellen € 372,00 50 / 5
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC Alles-in-1 Power € 689,00 120 / 6
2 Ziggo Alles-in-1 Extra € 668,70 180 / 18
3 UPC Alles-in-1 Extra Power € 869,00 200 / 10
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.
Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben vorig jaar juli met elkaar afgesproken om per 1 januari 2013 meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie