Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Prijssnelheidstest juni 2014

2 reacties

Tele2, Online.nl en Ziggo zijn in juni de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Deze aanbieders halen begin deze maand de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer.nl. Dat betekent dat je bij deze providers het meeste waar krijgt voor je geld.

In de categorie Internet zakt Online.nl van de eerste naar de derde positie. Tele2 en UPC stijgen beide een positie waardoor Tele2 op de eerste plaats komt te staan met het Internet tot 40Mb pakket. De categorie Internet & bellen is deze maand ongewijzigd, op het nieuwe logo van Online.nl na. Binnen de Alles-in-1 categorie zakt UPC met het Power pakket van de eerste naar de derde positie. Met het Extra Power pakket stijgt UPC en komt op de tweede plek te staan. Ziggo stijgt van de tweede naar de eerste positie met het Alles-in-1 Extra pakket.

Prijssnelheidstest juni 2014
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 2 juni 2014. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
    Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1   Tele2 Internet (tot 40 Mb) € 196,00 40 / 4
2 UPC 120 Mb Internet € 557,00 120 / 6
  3   Online Ultrasnel Internet € 309,35 50 / 5
Internet & bellen
    Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Utrasnel Internet + Bellen € 361,35 50 / 5
2 Tele2 Internet (tot 40 Mb) en Bellen € 252,00 40 / 4
3 Telfort Internet Extra en Vast bellen € 372,00 50 / 5
Internet, bellen en tv
    Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Extra € 668,70
180 / 18
2 UPC Alles-in-1 Extra Power € 869,00 200 / 10
3 UPC Alles-in-1 Power
€ 689,00 120 / 6
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.
Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben vorig jaar juli met elkaar afgesproken om per 1 januari 2013 meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.

Lees meer over internetsnelheid en doe de snelheidstest van Internetten.nl

Reacties (2)

Geplaatst door: Theo ()

Op deze pagina staan alle pakketten van Caiway, inclusief hun prijs/snelheid rating. Ik denk dat Caiway niet genoeg dekking biedt om in de officiële Prijssnelheidstest opgenomen te worden.

http://www.internetten.nl/all-internet/vergelijking?organisations=caiway

Opmerking van de redactie op 10-06-2014
Correct, Caiway biedt niet genoeg dekking om in de officiële Prijssnelheidstest te worden opgenomen. Dat is vooralsnog ook het geval met glasvezel pakketten.
Geplaatst door: Peter W ()

En hoe is het gesteld met de resutaten van Caiway?

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie