Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest juni 2016

door Anniek Kruijer Leestijd: 5 minuten

Prijsverhoging maar geen snelheidsstijging? Vanaf 1 juli verhogen een aantal grote providers de prijzen van abonnementen. Wil je hier niet de dupe van zijn? Bekijk dan wie de hoogste prijs/snelheidsscore haalden in juni en stap over. 

Prijsverhoging per 1 juli

Onlangs kondigden providers KPN, Ziggo, Telfort en XS4ALL aan de prijzen per 1 juli te verhogen. Klanten die al enige tijd een abonnement afnemen bij Ziggo krijgen een prijsverhoging van maximaal 1,95 euro per maand. De prijzen van de andere drie providers stijgen met 2,50 euro per maand. De snelheden blijven gelijk. Wil je niet meer betalen voor je abonnement? Dan kun je overstappen. Bekijk welke pakketten beschikbaar zijn op jouw adres.

Slecht wifi-bereik?

Heb je thuis soms niet meer dan een streepje wifi-bereik? De provider Vodafone biedt nu gratis Wifi-Service. Op afstand probeert de 'Network Crew' het slechte bereik aan te pakken. En als het nodig is, dan komt er een monteur gratis langs om de Wifi‑check te doen. Bij onvoldoende Wifi‑bereik installeert Vodafone zelfs een Wifi‑versterker voor je. Ook voor bestaande klanten is de Wifi‑Service gratis. Als je een glasvezelpakket neemt, komt er standaard een monteur langs die gelijk een check doet.

Kun jij het halen?

Wie levert er op jouw adres en welke snelheden zijn haalbaar? Na het doen van de postcodecheck verschijnen de beschikbare pakketten. Op de website van de aanbieder zie je wat de werkelijke snelheid is. De echte snelheid valt niet altijd op, dus het blijft opletten! Maar controleer voor je overstapt eerst nog even wie op 3 juni de hoogste prijs/snelheidsscore haalden.

prijssnelheidstest-juni.jpg

Internet

Deze maand geen veranderingen in de internet test. Tele2, Fiber en Online.nl behouden de posities. Tele2 biedt voor bijna 300 euro een Internet Extra pakket met een snelheid van 100 Mbps. Online.nl staat op plek drie met dezelfde downloadsnelheid en is bijna honderd euro duurder.

Internet en bellen

Ook in deze categorie behouden de providers hun posities. Zoals je ziet is de jaarprijs van de pakketten gelijk aan de internetpakketten. Je krijgt er een vaste telefoonlijn bij. Uiteraard betaal je wel voor de gesprekskosten die je maakt met je telefoon. 

Internet en televisie

Ook geen veranderingen binnen Internet en TV.  Fiber biedt dezelfde snelheid als het Internet Extra pakket van Tele2, wel betaal je bij Fiber 50 euro per jaar meer. Beide aanbieders bieden een actie: de eerste 3 maanden voor een tientje!

Internet, bellen en televisie

De uitkomsten van Alles-in-1 zijn wel voor een deel gewijzigd. Tele2 blijft staan op de eerste en tweede positie. Fiber stoot Ziggo uit de Top 3 met het Fiber All in One Light pakket voor een prijs van bijna 450 euro. Fiber geeft nieuwe klanten de eerste 3 maanden in totaal 90 euro korting. 

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 3 juni 2016. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand. Het icoon met twee horizontale zwarte strepen betekent dat het een ongewijzigde situatie is ten opzichte van vorige maand. De pakketten met een geel blokje zijn nieuw binnengekomen.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra € 292,00 100 / 10
2 Internet 100 Mbps € 359,30 100 / 30
3 online.gif Internet 100 Mbps € 390,00 100 / 30
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra en Bellen € 292,00 100 / 10
2

Internet + bellen 100 Mbps

€ 359,30 100 / 10
3 online.gif Internet + Bellen 100 Mbps € 390,00 100 / 30
Internet & tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra en TV Light € 382,00 100 / 10
2 Internet Extra en TV Basis € 400,00 100 / 30
3  Internet + TV 100 Mbps € 449,30 100 / 30
Internet, bellen & TV
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra, Bellen & TV Light € 382,00 100 / 10
2 Internet Extra, Bellen & TV Basis € 400,00 100 / 10
3 Fiber All in One Light € 449,30 100 / 30 

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid. Tijdens de test worden glasvezelpakketten en tweejarige pakketten niet meegenomen. 

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.