Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest maart 2015

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller. Dat blijkt uit de Telecommonitor van ACM. Het aantal internetabonnementen van 100 Mbps of meer is op de kabelnetwerken in een jaar tijd verdriedubbeld. Een vergelijkbare trend van hogere internetsnelheden is ook zichtbaar op het koper- en glasnetwerk. Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 9 maart de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Prijssnelheidstest maart 2015

Tele2 stijgt één positie binnen de categorie Internet. Telfort komt binnen deze categorie nieuw binnen op de derde plaats. UPC blijft onveranderd op de eerste plaats staan met met het 120Mb internet-pakket.

De categorie Internet + Bellen is voor de vijfde maand op rij ongewijzigd. Online staat bovenaan de lijst met het Internet + Bellen Power pakket, gevolgd door Tele2 en Stipte.

Binnen de categorie Alles-in-1 hebben een aantal verschuivingen plaatsgevonden. UPC zakt van de eerste naar de derde plek. Vodafone blijft onveranderd op de tweede plaats staan. Ziggo stond de vorige maand nog met het Alles-in-1 Extra pakket op de derde positie. Deze maand staat Ziggo met stip op de eerste plaats met het onlangs in snelheid verhoogde Alles-in-1 Plus pakket, dat een snelheidsverhoging heeft gekregen van 90 / 9 naar 120 / 12. Dit is de reden voor de gunstige prijs/snelheidsverhouding van dit pakket en de behaalde nummer 1 positie.

Overigens zijn per 1 maart de abonnementsprijzen van alle Ziggo-pakketten verhoogd. Dit heeft volgens Ziggo geen relatie met de snelheidsverhoging.

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 9 maart 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC 120 Mb Internet € 553,85 120 / 12
  2   Tele2 Internet Basis € 279,00 40 / 4
  3   Telfort Internet Extra € 342,00 50 / 5
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet Basis en Bellen € 270,00 40 / 4
3 Stipte One Internet 80Mb € 564,35 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Plus € 615,65 120 / 12
2 Vodafone Alles-in-1 € 450,00 80 / 8
3 UPC Alles-in-1 Power € 701,00 120 / 12

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

De genoemde pakketsnelheid

De in de prijssnelheidsscore genoemde snelheid is de maximale snelheid van het pakket. Daarmee wordt de hoogst haalbare snelheid, onder ideale omstandigheden bedoeld. Dit hoeft echter niet de praktische snelheid te zijn. Op Tele2 en Online.nl na, toont elke provider de werkelijke snelheid van het door jouw gekozen pakket, wanneer je je adres en postcode invult op het bestelformulier.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden

Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.