Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest mei 2015

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller. Dat blijkt uit de Telecommonitor van ACM. Het aantal internetabonnementen van 100 Mbps of meer is op de kabelnetwerken in een jaar tijd verdriedubbeld. Een vergelijkbare trend van hogere internetsnelheden is ook zichtbaar op het koper- en glasnetwerk. Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 7 mei de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Prijssnelheidstest mei 2015

De posities van de pakketten binnen de categorie Internet zijn behoorlijk gewijzigd ten opzichte van de maand april. Tele2 stijgt van de tweede naar de eerste positie. Vodafone en Stipte komen nieuw binnen op de tweede en derde plaats.

Binnen de categorie Internet + Bellen handhaven Online.nl en Tele2 hun eerste en tweede positie. Vodafone komt binnen op plek drie met het Internet en Bellen 80 Mb pakket.

Vanaf deze maand zijn alle UPC-pakketten opgegaan in het Ziggo-aanbod. Maar of dit veel uitmaakt en kansen biedt voor de overige aanbieders? Ziggo staat met twee pakketten in de categorie Alles-in-1. Bovenaan de lijst met het Alles-in-1 Complete (het voormalige Extra) pakket. Op de tweede positie staat Ziggo met het Alles-in-1 Connect & Play Complete (voorheen Plus) pakket. Vodafone komt nieuw binnen met het Alles-in-1 pakket van 80 Mb.

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 7 mei 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1   Tele2 Internet Basis € 279,00 40 / 4
2 Vodafone Internet 80 Mb € 427,50 80 / 8
  3   Stipte Internet 80Mb € 564,35 80 / 8
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet Basis en Bellen € 270,00 40 / 4
3 Vodafone Internet + Bellen 80 Mb € 457,50 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Max € 785,40 200 / 20
2 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Complete € 659,40 120 / 12
3 Vodafone Alles-in-1 80 Mb € 450,00 80 / 8

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

De genoemde pakketsnelheid

De in de prijssnelheidsscore genoemde snelheid is de maximale snelheid van het pakket. Daarmee wordt de hoogst haalbare snelheid, onder ideale omstandigheden bedoeld. Dit hoeft echter niet de praktische snelheid te zijn. Op Tele2 en Online.nl na, toont elke provider de werkelijke snelheid van het door jouw gekozen pakket, wanneer je je adres en postcode invult op het bestelformulier.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden

Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie