Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest november 2015

door Anniek Kruijer Leestijd: 4 minuten

Wil je een hogere internetsnelheid dan je huidige provider kan leveren? In dat geval zit er niets anders op dan overstappen. Toch is overstappen voor sneller internet niet altijd mogelijk. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat slechts 23% van de Nederlanders voor snel internet kan kiezen uit tenminste 3 of meer beschikbare providers. Eerder werd nog een lager percentage genoemd (17%) maar per abuis is het glasvezelaanbod van Vodafone niet meegenomen in de berekeningen.

Wil jij weten welke providers bij jou thuis internet leveren? Doe de postcodecheck. Maar check voor je overstapt eerst nog even wie op 2 november de hoogste prijs/snelheidsscore haalden.

Internet

In de top-3 van internetpakketten veranderen de pakketten van positie. Tele2 zakt van de eerste naar de derde plek met het Internet Basis pakket. Telfort stijgt naar plek één. Vorige maand verhoogde de provider haar prijzen en snelheden. Het Online.nl Internet Power pakket stijgt van plek drie naar plek twee.

Internet en Bellen

Binnen de categorie Internet + Bellen handhaven Tele2 en Telfort hun eerste en tweede positie. En Stipte blijft staan op de derde plek met het Internet en Bellen 100 Mbps pakket.

Alles-in-1

De Alles-in-1 categorie is eveneens ongewijzigd. Ziggo blijft staan op de eerste en tweede plek in de categorie Alles-in-1. Stipte staat op plek drie met het Family 100 MB pakket.

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 2 november 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand. Het icoon met twee horizontale zwarte strepen betekent dat het een ongewijzigde situatie is ten opzichte van vorige maand. De pakketten met een geel blokje zijn nieuwe binnengekomen.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Internet Extra € 366,00 80 / 8
  2   Online.nl Internet Power € 269,40 50 / 5
3 Tele2 Internet Basis € 255,00 50 / 5
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1

Internet Basis en Bellen

€ 255,00 50 / 5
2

Internet Extra en Vast bellen

€ 396,00 80 / 8
3

Stipte One Internet + Bellen 100Mb

€ 564,35 100 / 10
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mbps Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Max € 653,40 200 / 20
2 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Complete € 569,40 120 / 12
3 Stipte Family 100 Mb
€ 624,35
100 / 10

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid. Tijdens de test worden glasvezel pakketten en tweejarige producten niet meegenomen. 

De genoemde internetsnelheid

De in de prijssnelheidsscore genoemde snelheid is de maximale snelheid van het abonnement. Daarmee wordt de hoogst haalbare snelheid onder ideale omstandigheden bedoeld. Dit hoeft echter niet de praktische snelheid te zijn. Tot augustus jl. was Tele2 de enige provider die nog geen werkelijke snelheid toonde aan bezoekers. Tele2 heeft dit aangepast en toont tijdens het bestellen nu ook de reële snelheid. 
 

Trage internetverbinding?

Kun jij ongestoord snel films downloaden en uitzending gemist kijken, of heeft jouw internetverbinding al problemen met het versturen van een paar e-mails? Bijna alle Nederlanders hebben toegang tot internet, maar dat is lang niet bij iedereen even snel. Betaal je maandelijks veel geld aan je provider, maar krijg je niet wat je beloofd is? Volg dan dit stappenplan en haal je recht.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.