Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest oktober 2014

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller, zonder dat we daar extra voor hoeven te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van ACM.  Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 1 oktober de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Prijssnelheidsatest augustus 2014

Binnen de categorie Internet staat Tele2 nog steeds op de eerste plaats. Online stijgt van de derde naar de tweede positie. UPC verliest haar tweede plek en zakt, dankzij een kleine dip in de gemeten snelheid, terug naar de derde positie.

De categorie Internet & bellen is ook deze maand ongewijzigd gebleven. Wederom staat Online op de eerste plek met het Ultrasnel Internet + Bellen pakket.

Zo snel als provider Fiber de vorige maand op één stond, is het All in One Supersnel pakket deze maand gezakt naar de derde positie. Vodafone heeft de aanval ingezet op de Alles-in-1 markt en komt deze maand binnen op de plek met het Alles-in-1 van 80 Mb pakket. UPC stijgt één plek en staat nu op de eerste positie met Alles-in-1 Power.

De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 6 oktober 2014. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1   Tele2 Internet (tot 40 Mb) € 196,00 40 / 4
  2   Online Internet Power € 239,40 50 / 5
3 UPC 120 Mb Internet € 569,00 120 / 12
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet (tot 40 Mb) en Bellen € 276,00 40 / 4
3 Telfort Internet Extra en Vast bellen € 372,00 50 / 5
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC Alles-in-1 Power € 672,00 120 / 12
2 Vodafone Alles-in-1 € 450,00 80 / 8
3 Fiber All in One Supersnel € 684,40 80 / 8
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 
Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.