Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest september 2014

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller, zonder dat we daar extra voor hoeven te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van ACM.  Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 1 september de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Prijssnelheidstest augustus 2014

Binnen de categorie Internet is het Online pakket dat de vorige maand nog op de derde plaats stond, verstoten door Online Internet Power met een snelheid van 50 Mb. Tele2 staat nog steeds op nummer één.
De categorie Internet & bellen is deze maand ongewijzigd gebleven. Hier staat Online nog steeds op de eerste plek met het Ultrasnel Internet + Bellen pakket.
Met stip op de eerste positie binnen de categorie Alles-in-1 staat provider Fiber met het All in One Supersnel pakket. Fiber heeft op het moment een exclusieve actie op Totaalwijzer.nl waarbij ze dit pakket een jaar lang voor € 35,- per maand aanbieden met gratis wifi router en decoder. Ziggo zakt van de tweede naar de derde positie, UPC stijgt een plek en staat nu op plaats twee.
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 8 september 2014. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1   Tele2 Internet (tot 40 Mb) € 196,00 40 / 4
2 UPC 120 Mb Internet € 569,00 120 / 12
  3   Online Internet Power € 239,40 50 / 5
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet (tot 40 Mb) en Bellen € 276,00 40 / 4
3 Telfort Internet Extra en Vast bellen € 372,00 50 / 5
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Fiber All in One Supersnel € 445,00 80 / 8
2 UPC Alles-in-1 Power € 672,00 120 / 12
3 Ziggo Alles-in-1 Extra € 668,70 180 / 18
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 
Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.