Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijsssnelheidstest juni 2015

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller. Dat blijkt uit de Telecommonitor van ACM. Het aantal internetabonnementen van 100 Mbps of meer is op de kabelnetwerken in een jaar tijd verdriedubbeld. Een vergelijkbare trend van hogere internetsnelheden is ook zichtbaar op het koper- en glasnetwerk. Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 5 juni de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

De posities van de pakketten binnen de categorie Internet zijn ongewijzigd ten opzichte van de maand mei. Tele2 staat bovenaan de lijst met het Internet pakket, gevolgd door Vodafone en Stipte. De laatste twee aanbieders bieden dezelfde internetsnelheid, namelijk 80 Mb/s. Toch is er nog een fors prijsverschil van ruim 135 euro.

Binnen de categorie Internet + Bellen handhaven Online.nl en Vodafone hun eerste en derde positie. Stipte komt nieuw binnen op plek twee met het Internet en Bellen 80 Mb/s pakket.

Ook binnen de categorie Alles-in-1 is alles ongewijzigd. Ziggo staat hier nog steeds bovenaan de lijst met het Alles-in-1 Connect & Play Max  pakket met een snelheid van 200 Mb/s.

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 5 juni 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1   Tele2 Internet Basis € 279,00 40 / 4
2 Vodafone Internet 80 Mb € 427,50 80 / 8
3   Stipte Internet 80Mb € 564,35 80 / 8
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
2 Stipte One Internet + Bellen 80 Mb € 564,35 100 / 10
3 Vodafone Internet + Bellen 80 Mb € 457,50 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Max € 785,40 200 / 20
2 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Complete € 659,40 120 / 12
3 Vodafone Alles-in-1 80 Mb € 450,00 80 / 8

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

De genoemde pakketsnelheid

De in de prijssnelheidsscore genoemde snelheid is de maximale snelheid van het pakket. Daarmee wordt de hoogst haalbare snelheid, onder ideale omstandigheden bedoeld. Dit hoeft echter niet de praktische snelheid te zijn. Op Tele2 en Online.nl na, toont elke provider de werkelijke snelheid van het door jouw gekozen pakket, wanneer je je adres en postcode invult op het bestelformulier.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden

Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.