Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Proef internet via stopcontact succesvol

Leestijd: 2 minuten

Het Digistroom-experiment van energiebedrijf Nuon met de levering van internet via het stopcontact, verloopt succesvol. Het transport van gegevens via deze weg werkt op dit moment ongeveer even snel als kabelinternet of een adsl-aansluiting, maar zal aanzienlijk goedkoper zijn.
Aan het zogenoemde project Digistroom doen sinds september 180 huishoudens in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd (ca. 5.000 woningen) mee. Het bedrijf beslist naar verwachting begin april of Digistroom in het hele werkgebied van Nuon wordt ingevoerd.
Het noodzakelijke modem kost nu nog rond de 500 euro, maar Nuon verwacht dat die prijs flink zal zakken als wordt besloten door te gaan met het project. Het bedrijf wil Digistroom 20 tot 30 procent goedkoper dan ADSL aanbieden.
Het werkgebied van Nuon beslaat ongeveer 40 procent van heel Nederland. Digistroom zou beschikbaar komen in Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Flevoland en Friesland.
De mogelijkheid is extra aantrekkelijk voor mensen die in het buitengebied wonen, omdat voor internet via het stopcontact geen doorgetrokken kabels nodig zijn. Die bevolkingsgroep kan geen kabel of adsl gebruiken, omdat de daarvoor noodzakelijke voorzieningen te onvoordelig zijn voor de aanbieders.
Nuon sluit de proefperiode eind februari af. Begin april besluit de Raad van Bestuur van het energiebedrijf of Digistroom financieel aantrekkelijk genoeg is.

Bron: nu.nl

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie