Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Provider ontwikkelt eigen Wifi Accesspoints

Leestijd: 2 minuten

HubHop, een Wireless Internet Provider (Wisp), heeft haar eigen Wifi Access point ontwikkeld. Met deze eigen apparatuur kan gecontroleerd toegang tot Internet verleend worden op de door HubHop geëxploiteerde HotSpots, locaties waar draadloos van het Internet gebruik gemaakt kan worden.

De eigen HubHop Access Point (HAP) maakt gebruik van speciaal door HubHop ontwikkelde zogenaamde ‘backoffice en billingprogrammatuur’. De HAP maakt betaling van de draadloos internetdiensten mogelijk via kraskaarten, alle reguliere creditcards, abonnementen en een 0900 betaaldienst. Daarnaast is het mogelijk om met de HAP steeds voor iedere HotSpot locatie een aangepaste startpagina te maken met locatieafhankelijke informatie, zoals bijvoorbeeld bedrijfslogo’s, maar ook menukaarten, speciale aanbiedingen of andere ‘locationbased content’.

De eerste HAP’s zullen per 1 januari 2003 worden geïnstalleerd in de diverse HotSpot locaties. Ondanks de substantiële ontwikkelingskosten zijn de eigen HAP’s veel goedkoper dan de bestaande apparatuur en programmatuur voor het inrichten van een HotSpot. Bovendien zijn de HAP’s volledig ‘plug and play’, waardoor in de loop van 2003 distributie van HubHop in the Box mogelijk zal zijn. Introductie van het HAP vormt een technische en commerciële doorbraak in de Wifi markt, zegt de ontwikkelaar zelf.

Locatiehouders kunnen per 1 januari al een kant en klaar en volledige functionerend HubHop Access Point, inclusief alle backoffice-programmatuur en een internetverbinding bestellen die op eenvoudige wijze te installeren en gebruiken is. Een volledig werkende HubHop HotSpot met betaalsysteem is voor locatiehouders al verkrijgbaar (inclusief installatie, onderhoud en internetverbinding) voor een bedrag van €125,- (excl.) per maand. De locatiehouder deelt bovendien mee in de opbrengst van betaalde toegang via zijn HubHop Hotspot. Daarmee zou HubHop enkele duizenden euro’s goedkoper zijn dan haar concurrenten.

Geactualiseerd: vrijdag 13 december 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie