Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Providers adviseren wachtwoord e-mail aan te passen

door Jeanet Woldring

Verander het wachtwoord van je e-mailaccount. Doe dit ook voor al je andere e-mailaccounts zoals Gmail, Hotmail en Outlook, en blijf dit ook regelmatig doen. Zo luidt het advies dat alle Nederlandse internetaanbieders geven aan hun klanten. Dit in reactie op signalen dat een criminele organisatie de beschikking heeft over een grote hoeveelheid mailadressen en inloggegevens.

Onlangs ontvingen de Nederlandse providers van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) een uitgebreide lijst met e-mailadressen die mogelijk door deze criminele organisatie zijn verzameld.  Het is niet bekend of er misbruik is gepleegd met de verzamelde lijst. 

De gebruikers van e-mailadressen die op de lijst staan, ontvangen van hun provider een persoonlijke mail met het advies om hun wachtwoorden te wijzigen en dit regelmatig te blijven doen. Als je voor 15 oktober geen mail hebt ontvangen, staat jouw mailadres niet op de lijst van het NCSC.

Daarnaast adviseren providers hun klanten om de wachtwoorden van hun e-mailaccount niet voor andere online activiteiten te gebruiken, zoals webshops, waar het mailadres ook als gebruikersnaam wordt gebruikt.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie