Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Providers adviseren wachtwoord e-mail aan te passen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Verander het wachtwoord van je e-mailaccount. Doe dit ook voor al je andere e-mailaccounts zoals Gmail, Hotmail en Outlook, en blijf dit ook regelmatig doen. Zo luidt het advies dat alle Nederlandse internetaanbieders geven aan hun klanten. Dit in reactie op signalen dat een criminele organisatie de beschikking heeft over een grote hoeveelheid mailadressen en inloggegevens.

Onlangs ontvingen de Nederlandse providers van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) een uitgebreide lijst met e-mailadressen die mogelijk door deze criminele organisatie zijn verzameld.  Het is niet bekend of er misbruik is gepleegd met de verzamelde lijst. 

De gebruikers van e-mailadressen die op de lijst staan, ontvangen van hun provider een persoonlijke mail met het advies om hun wachtwoorden te wijzigen en dit regelmatig te blijven doen. Als je voor 15 oktober geen mail hebt ontvangen, staat jouw mailadres niet op de lijst van het NCSC.

Daarnaast adviseren providers hun klanten om de wachtwoorden van hun e-mailaccount niet voor andere online activiteiten te gebruiken, zoals webshops, waar het mailadres ook als gebruikersnaam wordt gebruikt.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.