Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Providers transparant over daadwerkelijke internetsnelheden

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Internetproviders moeten mensen goed informeren over de werkelijke snelheid van de internetverbinding. Dat gebeurt nu ook volgens minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer. Aanbieders houden zich goed aan de afspraken in de Gedragscode Transparantie Internetsnelheden.

Maximale en feitelijke snelheden
Volgens minister Kamp gaat een aantal providers reeds verder dan de vastgelegde afspraken door consumenten - naast de maximale snelheden - ook te informeren over de feitelijke snelheden. Eind vorig jaar heeft de VVD-fractie ook het belang van informatie over feitelijke snelheden benadrukt. De minister is hierover toen in gesprek gegaan met de aanbieders.  

Afstand wijkcentrale, gedeeld gebruik, drukte bij servers
Aanbieders hebben afspraken gemaakt over de factoren die van invloed zijn op de daadwerkelijke snelheid die de consument ervaart. Dit houdt in dat consumenten worden geïnformeerd over de factoren die van invloed zijn op de internetsnelheid, zoals afstand tot de wijkcentrale, gedeeld gebruik en drukte bij servers. De bij de gedragscode aangesloten providers* hebben deze afspraken, die per 1 januari 2013 in werking zijn getreden, ook geïmplementeerd.

Aanbeveling Europese Commissie
Deze zomer komt de Europese Commissie met een aanbeveling over actuele en daadwerkelijke snelheden. Dit biedt volgens de minister voldoende perspectief om ervoor te zorgen dat binnen afzienbare tijd alle consumenten worden geïnformeerd over de feitelijke internetsnelheid.

Wil je de snelheid van je eigen internetverbinding testen? Doe dan hier de speedtest van Ookla.

* De deelnemende providers zijn CaiW, Concepts, Edutel, KPN, Solcon, NLkabel, Tele2, T-Mobile, UPC, Vodafone en Ziggo.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.