Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Providers verbeteren overstappen voor alles-in-1

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De grootste providers hebben overeenstemming bereikt over verbeteringen aan de overstapservice voor consumenten met een alles-in-1 abonnement, met name voor televisie. Dat schrijft Telecompaper. Vanaf 2014 is ook mobiele telefonie onderdeel van de overstapservice zodra dit in de bundel wordt aangeboden en je verzoekt om nummerbehoud.

Makkelijk overstappen

Het overstapproces vergemakkelijkt het wisselen van provider doordat de nieuwe aanbieder je huidige bundel met al bijbehorende diensten voor internet, telefonie en/of televisie bij je oude provider opzegt.

Overstapservice

We schreven eerder al dat de afspraken sinds 2008 voor telefonie en internet bestaan, en dat daar  televisie en mobiel  aan toegevoegd is. De aanbieders hebben met het ministerie van Economische Zaken afgesproken dat de uitgebreide en verbeterde overstapservice per 1 januari 2014 ingaat.

Stichting FIST en Vereniging COIN hebben de procedures uitgewerkt voor de bedrijven die meedoen: Euronet (Online), KPN, Tele2, Telfort, UPC, Vodafone, XMS, XS4ALL en Ziggo. Volgens Telecompaper lopen er nog gesprekken met CanalDigitaal en enkele kleinere merken.

Wanneer kun je de overstapservice gebruiken?

• Je huidige aanbieder ondersteunt de overstapservice;
• Je neemt bij je huidige provider tenminste internet af;
• Je vraagt een abonnement aan op hetzelfde adres als waar je huidige provider de dienst(en) levert;
• Via de <mijn contract> omgeving van je huidige provider kun je zien welke diensten worden opgezegd indien je gebruik maakt van de overstapservice.

Wanneer kun je het beste zelf opzeggen?

• Je huidige provider biedt de overstapservice niet;
• Je neemt een nieuw abonnement omdat je verhuist;
• Je wilt overstappen naar glasvezel, maar er is nog geen glasvezel aangelegd;
• Je wilt je huidige aansluiting houden en je nieuwe abonnement er extra naast hebben;
• Je wilt slechts een deel van je huidige diensten of pakket bij je huidige provider opzeggen.
 

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie