Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Provincie Groningen wil breedbandinternet

Leestijd: 1 minuut

De provincie Groningen gaat alle huizen, bedrijven en instellingen aansluiten op breedbandinternet, zo meldt het ANP. Binnen acht jaar moet 90 procent van alle zakelijke gebruikers, instellingen en huishoudens in de provincie zijn voorzien van een aansluiting voor supersnel internet.
De Provincie Groningen is momenteel de enige Provincie in Nederland die dit initiatief neemt. Groningen loopt op dit moment achter bij het aanbod van breedbandinternet.

De Provincie wil e.e.a. realiseren via een zogenaamde'provincie-ring'.
Binnen drie jaar moeten 20 projecten (gemeentelijke diensten, scholen, bibliotheken, bedrijventerreinen, woonwijken) op de 'provincie-ring' aangesloten zijn, waarmee een begin is gemaakt met een digitale hoofdstructuur.

De provinciale overheid wil zelf geen exclusief eigenaar worden van de nieuwe infrastructuur. Ze wil zich wel, samen met andere gebruikers, sterk maken voor de totstandkoming van dit nieuwe netwerk.

Voordat wordt begonnen met de aanleg van de 'provincie-ring' doet de Provincie een vervolgonderzoek naar de bereidheid van gemeenten en andere partijen.

Verwacht wordt dat Gedeputeerde Staten rond de zomermaanden een definitief besluit zullen nemen.
Geactualiseerd: woensdag 27 maart 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.