Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Publieke Omroep vanaf 19 augustus verder onder één naam

door Jeanet Woldring

De publieke omroep voert op 19 augustus zijn eerder aangekondigde naamswijziging door. Vanaf die datum wordt op radio, televisie en online één gezamenlijk NPO-merk gebruikt, dat staat voor alle platformen van de Nederlandse Publieke Omroep.

De namen van de televisienetten Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, Zapp en Zappelin veranderen vanaf 19 augustus in NPO 1, NPO 2, NPO 3, NPO Zapp en NPO Zappelin. Dat geldt ook voor de radiozenders, die net als televisienetten de toevoeging NPO krijgen: NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6.

Vorig jaar werden de gezamenlijke internetportal npo.nl en de NPO apps voor tablets, smartphones en smart-tv gelanceerd. De 8 digitale themakanalen (zoals NPO Doc, NPO Politiek, NPO Nieuws) zijn eerder al van naam veranderd. Uitzending Gemist is per 1 juli verhuisd naar npo.nl en NPO Plus (het betaalde on-demand-platform van de publieke omroep binnen NLziet) is onlangs geïntroduceerd.

De publieke omroep wil met de naamswijziging de vindbaarheid en herkenbaarheid vergroten, zeker nu de diensten niet alleen worden aangeboden op radio en televisie, maar ook op tablet, smartphone en computer.

De individuele omroepen blijven met hun eigen logo’s zichtbaar als afzenders van de programma’s. Het doorvoeren van het NPO-logo op radio en tv verbindt alle zenders en netten van de Nederlandse Publieke Omroep met elkaar. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie