Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

QuickNet maakt vuist tegen spam

Leestijd: 2 minuten

ADSL-aanbieder QuickNet heeft het spamfilter verbeterd. Ongewenste e-mailberichten worden zo nog beter herkend, zo maakt de internetaanbieder vandaag bekend.

QuickNet, de internetaanbieder van Multikabel uit Noord-Holland, biedt haar abonnees al enige tijd een effectief spamfilter. Omdat spammers steeds beter worden in het omzeilen van anti-spamsoftware is het noodzakelijk de spamfilters steeds aan te passen.

Om spam tegen te kunnen houden, maakt QuickNet gebruik van het zogeheten kenmerkenpuntensysteem. Dit is een programma dat in e-mails zoekt naar kenmerken van spam. In veel spamberichten komen termen als 'Koop nu', 'Klik hier' of 'Aanbieding' veelvuldig voor. De lijst met kenmerken wordt daarom steeds aangevuld met kenmerken (lettercombinaties of woorden) die door spammers worden bedacht. Omdat het woord sex op alle lijsten staat, verzinnen spammers bijvoorbeeld *s*e*x*, om het spamfilter te omzeilen. Hoe meer lettercombinaties in de e-mail voorkomen die ook op de kenmerkenlijst staan, hoe meer punten de mail krijgt. De kans dat de mail als spam wordt herkend, neemt hiermee toe.

QuickNet faciliteert daarnaast de blokkeringslijst Surbl. Met deze lijst is spam uit de mailstroom te filteren, omdat de domeinnamen die door spammers worden gebruikt op de lijst worden herkend. Hierdoor is de herkenning van spamberichten door het internetbedrijf met een extra 20% gestegen. Inmiddels zijn 65.000 domeinnamen in de lijst opgenomen. Dagelijks komen daar 100 tot 300 namen bij.

Abonnees van de breedbandprovider kunnen het niveau waarop spam wordt gefilterd zelf instellen. De spam wordt door het systeem herkend zonder dat de mail geopend wordt. De privacy van de internetters komt op geen enkel moment in gevaar. QuickNet stelt het spamfilter kosteloos aan haar internetabonnees beschikbaar. Met de genoemde maatregelen verwacht QuickNet spam nog beter tegen te houden en haar abonnees nog meer te behoeden voor ongewenste e-mail. Het bedrijf blijft werken aan methodes om spam een halt toe te roepen.

Klik voor meer informatie op de namen van de pakketten QuickNet SmallMedium, Large, Extra Large en Extra Extra Large.

Geactualiseerd: maandag 27 september 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie