Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

QuickNet, XS4ALL en Multikabel Beste Koop?

Leestijd: 2 minuten

QuickNet heeft maar liefst twee keer het stempel ‘Beste Koop’ gekregen van De Consumentenbond.    

De Consumentenorganisatie heeft in juni  een uitgebreid onderzoek gehouden onder 150 breedbandabonnementen van 22 ADSL- en kabelproviders in de snelheidsklassen tot en met 4096 kbit/s. De Bond onderzocht snelheid, prijs, kwaliteit van de virusfiltering en voorzieningen. Ook naar de kwaliteit van de helpdesk is gekeken.

QuickNet Medium en Large komen als 'Beste Koop' naar voren in de snelheidscategorie tot 1 megabit.  XS4ALL ADSL Lite is de 'Beste Koop' in de categorie 1 tot 2 Mbit en Multikabel Power kreeg deze beoordeling in de categorie tot 2 tot 4 Mbit.  De 'Voordelige Keus' in de categorie 1 tot 2 megabit zijn Casema Multi, Chello Light, Caiway Standaard en Tiscali ADSL Surf.

De ADSL internetabonnementen van QuickNet hebben een prominente plaats gekregen in de lijst met de 25 goedkoopste breedbandabonnementen. Drie abonnementsvormen t.w. Quicknet Small, Medium en Large komen in de ranglijst voor. Voor deze tabel is echter gerekend op basis van reguliere tarieven en uitgaande van een dataverbruik van 500 MB per maand. Dat betekent dat er bijvoorbeeld geen rekening gehouden is met actietarieven. De Consumentenbond adviseert dan ook:  "Gebruik onze tabellen daarom voor een eerste selectie,  en bereken de kosten 'voor uw specifieke situatie zelf".

Stappenplan naar breedband en Overstappen
Gelukkig hoeft u deze kostenberekening voor uw specifieke situatie niet handmatig uit te voeren. Via het Stappenplan naar breedband op Internetten.nl vindt u na slechts 3 stappen uw 'Beste Koop' én 'Voordelige Keus' ! Ook de actietarieven  en eventuele kosten van extra dataverbruik zijn erin verdisconteerd, zodat u in één oogopslag ziet welk ADSL- of kabelabonnement u het beste kunt nemen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om eenvoudig over te stappen naar een andere breedbandaanbieder. Was begin vorig jaar overstappen van de ene ADSL-aanbieder naar de andere een heel gedoe, uit onderzoek van de Bond blijkt dat er al veel is verbeterd. Overstappen leidt sporadisch tot een lange tijd zonder internet, zo meldt de nieuwste Digitale Consument.

Geactualiseerd: donderdag 6 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.