Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Radio uitzenden via podcasting bij XS4ALL

Leestijd: 2 minuten

XS4ALL abonnees kunnen op proef radioprogramma's uitzenden via podcasting*. Vanaf nu kan de podcaster op een gemakkelijke manier een uitzending uploaden, in podcast formaat online zetten en in een uitzendoverzicht opnemen. Omdat XS4ALL de doorgifte verzorgt, wordt er geen beslag gelegd op de ADSL verbinding van de abonnee.

Luisteraars kunnen op hun beurt een online podcast-verzameling aanleggen bij XS4ALL. Dat geeft ze via één link overal ter wereld toegang tot hun persoonlijke favorieten. Men kan de favorietenlijst ook delen met anderen. De inhoud van podcasts op internet is heel divers: van gesproken reisgids, column, radioshow, nieuwsshow of taalcursus tot zelfgecomponeerde muziek. Iedereen kan podcasts beluisteren door er een gratis abonnement op te nemen. De nieuwe afleveringen worden dan automatisch opgehaald naar de computer of mp3-speler van de luisteraar.

De provider geeft aan trots te zijn op haar klantenkring die traditiegetrouw veel publiceert op internet. "Het stimuleert ons om te experimenteren met nieuwe vormen van internetpublicaties waarmee iedere internetter uitgever van informatie kan worden. Waren XS4ALL abonnees al langer de actiefste homepagebouwers, sinds kort zijn ze ook aan het woord via weblogs en Personal Livestream, een dienst voor live radio en tv. Podcasting komt daar nu bij."

XS4All beperkt het podcasten nog even tot audio, maar als de proef slaagt gaat men ook video-, foto en andere bestanden toestaan.

Deze week maakte de KPN dochter ook bekend met ADSL2+ te komen. XS4ALL is hiermee de eerste die ADSL 2+ op het KPN netwerk levert. Het supersnelle ADSL Ultra abonnement wordt in eerste instantie alleen aangeboden aan bestaande abonnees die in het gebied wonen waar ADSL 2+ beschikbaar is. Het nieuwe abonnement gaat € 99,95 per maand kosten.

* In de breedste zin staat podcasting voor het verspreiden van digitale bestanden die door speciale programma`s afgehaald worden om ze later te gebruiken. Dus dit kan audio zijn (MP3, Windows Media, Real Media), video (MPEG, DivX, QuickTime) of software.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie