Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Raketnet wijzigt aandelen optie plan

Leestijd: 2 minuten

RaketNet, de gratis provider die opgericht is in 1999, heeft haar abonnees aangeschreven dat het optieplan gewijzigd is. 

Alle RaketNet gebruikers hadden destijds de mogelijkheid zich aan te melden voor het surfoptieplan. Een gebruiker die een optieovereenkomst met RaketNet aanging, kreeg op basis van het aantal uren dat hij had ingebeld surfopties toegekend. Een surfoptie gaf een houder het recht om bij uitoefening daarvan certificaten te kopen.

Het surfoptieplan is door de toenmalige directie en aandeelhouders opgezet met de gedachte dat RaketNet op enig moment als zelfstandige onderneming een zeer grote waarde zou gaan vertegenwoordigen en dat die waarde door middel van een beursgang of een zeer profijtelijke verkoop van de aandelen, te gelde zou kunnen worden gemaakt. In dat verband werd het als redelijk gezien dat de gebruikers daarvan door ontvangst van een gedeelte van de opbrengst zouden meeprofiteren. Deze waarde effectuering dacht men toen te kunnen behalen vóór 1 juli 2004.

Inmiddels is het gezien de huidige ontwikkelingen in de internetsector én de huidige geringe omvang van RaketNet niet aannemelijk dat er vóór 1 juli 2004 een beursnotering van de aandelen RaketNet zal plaatsvinden of de aandelen RaketNet voor die datum zeer profijtelijk verkocht kunnen worden. Om de houders in de gelegenheid te stellen hun surfopties uit te oefenen heeft RaketNet 2 april 2003 als uitoefendatum vastgesteld. De Algemene Voorwaarden van RaketNet zijn per 3 maart 2003 gewijzigd in verband met het beëindigen van het surfoptieplan.

RaketNet adviseert haar abonnees om voor het uitoefenen van de opties goed het prospectus door te nemen, zodat men op de hoogte is van de consequenties, de voordelen en de nadelen. Daarnaast wordt aangegeven dat er geen surfopties meer verdiend kunnen worden na de uitoefendatum.

Als 'laatste nieuws' kondigt RaketNet aan dat ook ADSL wordt aangeboden. In samenwerking met Concepts ICT (netwerk: BBNed) heeft men de keuze uit vier verschillende ADSL pakketten. Startend vanaf 48 Euro en snelheden tot 7800 Kbps.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.