Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Regelgeving elektronisch zakendoen

Leestijd: 2 minuten

Vorige week presenteerden ECP.NL, platform voor elektronisch zakendoen, en Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, het boek:
Nederland gaat digitaal, netjes volgens het boekje, de spelregels voor elektronisch zakendoen.
Het is speciaal geschreven voor MKB-ondernemers die regelmatig zakendoen via internet en aanlopen tegen onduidelijkheden in wet- en regelgeving ten aanzien van elektronisch zakendoen. Het boek is gemaakt in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Justitie.

Het is een praktische handleiding die de voor elektronisch zakendoen relevante wet- en regelgeving op een rij heeft gezet en toelicht. Deze informatie is tevens voorzien van tientallen praktijkvoorbeelden. Om de soms ondoorzichtige juridische regels goed in beeld te brengen, is speciaal voor dit boek een schema ontwikkeld. Aan de hand van dit schema kan een ondernemer snel achterhalen welke regels specifiek voor hem gelden.
Zo worden onderwerpen als het regelen van het betalingsverkeer, de elektronische handtekening en de zorg voor veiligheid en privacy uitgebreid behandeld. Ook zaken als domeinnamen, intellectuele eigendom en informatieplichten op internet worden helder uiteengezet.

De initiatiefnemers vinden dat het boekje niet alleen interessant is voor ondernemers, maar ook voor juristen, studenten en politici.
En... voor sommige providers menen wij aan het rijtje toe te kunnen voegen. Het is namelijk opvallend hoe veel aanbieders van deze diensten simpelweg niet weten dat naam en vestigingsadres op de site vermeld moet worden, laat staan dat men goed op de hoogte is van de privacywetgeving in het kader van elektronisch zakendoen.

Het boek is uitgegeven in het kader van het project Nederland gaat digitaal. Het is voor het eerst dat in deze omvang wet- en regelgeving speciaal voor elektronisch zakendoen is gebundeld. Dit project dat tot stand is gekomen op initiatief van het ministerie van Economische Zaken heeft als doel om internettechnologie en elektronisch zakendoen bij het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. Het is te bestellen via een Syntens vestiging of via ECP. Aanbevolen!

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.