Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Registratie nieuwe top level domeinen .info en .biz

Leestijd: 2 minuten

ICANN (the Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) heeft 15 mei j.l. bekendgemaakt met welke organisaties een overeenkomst is gesloten voor de registraties van de nieuwe top level domeinen .info en .biz. Verwacht wordt, dat er binnenkort ook overeenkomsten gesloten worden met "registry operators" voor de nieuwe top level domeinen: .aero, .coop, .museum, .name en .pro.
Afilias zal de "registratie aanbieder" zijn voor .info, Neulevel voor .biz. Deze nieuwe top level domeinen zijn de eerste die sinds 1986 toegevoegd worden aan de TLD's zoals .com, .org en .edu.
Om te komen tot een eerlijke introductie van de nieuwe top level domeinen, hebben beide aanbieders bekend gemaakt welke strategie (een 3-stappenplan) zij zullen volgen. Registratie voor .info zal openstaan voor iedereen voor alle doeleinden, .biz daarentegen zal alleen openstaan voor commerciële of bedrijfsdoeleinden. Meer informatie over de procedure voor het registreren van een domeinnaam onder .info of .biz is te vinden in het persbericht van ICANN. Belangrijk om te weten voor de potentiële registrant: de eerste stap van de procedure voor .biz is van 21 mei tot 9 juli, terwijl de eerste fase van de .info registratie van eind juni tot eind juli zal zijn. Internetten.nl houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen! U kunt t.z.t. natuurlijk ook op onze domeinnaamzoeker de TLD's .info en .biz terugvinden!

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.