Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

RTL komt ook met videodienst

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

RTL Nederland komt met een soortgelijke online videodienst als het Amerikaanse Netflix. Dit heeft directeur Arno Otto bekendgemaakt op de tv-zender RTL Z.

Wat is het voor dienst?

RTL XL is het kanaal waarmee RTL Nederland op dit moment al video on demand-diensten aanbiedt.  De content bestaat echter met name uit afleveringen die al eerder op een van de RTL zenders te zien zijn geweest. De uitzendingen zijn dan nogmaals, soms gratis en soms tegen betaling, via RTL XL te bekijken. Bij de nieuwe videodienst van RTL wordt, net als bij Netflix, een abonnement aangeboden waarbij abonnees voor een vast maandbedrag onbeperkt toegang hebben tot alle beschikbare content.

Komt er ook buitenlandse content?

Op dit moment is RTL nog bezig de rechten te verkrijgen voor deze nieuwe dienst. De beschikbaarheid van nog nooit eerder vertoonde content moet ervoor zorgen dat de dienst kan concurreren met Netflix. Via een joint-venture investeren RTL Nederland en Dutch FilmWorks in voornamelijk Amerikaanse films. Ook wordt er geld geïnvesteerd in Nederlandse films zoals bijvoorbeeld ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Boerenliefde’.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer deze nieuwe videodienst van RTL beschikbaar zal zijn voor consumenten.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie