Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

RTL, SBS en NPO starten videodienst NLziet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De publieke omroep (NPO) en de commerciële mediabedrijven RTL en SBS gaan samenwerken op het gebied van uitzending gemist-diensten. De omroepen bundelen hun krachten en bieden een nieuwe dienst: NLziet. Begin volgend jaar gaat de dienst van start. Dit is tijdens een persconferentie op het Mediapark bekend gemaakt.

Samenwerking video-on-demand
Het aanbod van NPO Plus, RTL XL, Uitzending Gemist en KIJK  wordt samengevoegd tot een gezamenlijke abonnementsdienst. Met het abonnement kunnen tv-series, films, documentaires en shows van de Nederlandse televisie tot een jaar na uitzending reclamevrij worden bekeken. De zenders blijven zelfstandig werken en de programma's worden afgespeeld in de eigen omgeving. 

Prijs nog niet bekend
Het aanbod wordt dus alleen gebundeld zodat het op één plek te vinden is. Daarnaast betaal je één bedrag voor een abonnement met hierop alle content. Hoeveel het gaat kosten is nog niet bekend.

Eerst alleen via pc
De programma's kunnen in eerste instantie alleen via een computer worden bekeken. Later wordt het aanbod uitgebreid naar tablets, smartphones en tv's. Naast terug kijken moet het in de toekomst ook mogelijk worden bepaalde programma's zeven dagen vooruit te kijken.

Nieuwe manier van tv-kijken
In september opende Netflix zijn dienst in Nederland, waarbij kijkers onbeperkt films en series voor een vast bedrag per maand kunnen kijken. Deze betaaldienst was vanaf het begin direct op de meest gebruikte platformen beschikbaar. Ondanks het verschil in aanbod is Netflix een concurrent van NLziet. Het bedrijf overweegt namelijk Nederlandse series te produceren.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.