Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

'Schaarste drijft prijs IPv4-adressen op'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De trage adoptie van IPv6 leidt tot een opdrijving van de kosten voor de resterende IPv4-adressen. Zo kost een IPv4 adres in Australië inmiddels 10 dollar per stuk. Dat meldt AutomatiseringGids woensdag.

IPv6 wil nog niet erg vlotten
De invoering van IPv6 wil net als in Europa nog niet erg vlotten. Apparatuurleveranciers zouden niet willen investeren in het geschikt maken van hun producten voor IPv6 omdat er te weinig vraag naar is. Internetproviders klagen dat er geen markt en geen diensten zijn die gebruik maken van IPv6 en de diensten- en inhoudaanbieders klagen dat de technologie ontbreekt om IPv6-geschikte diensten te ontwikkelen.
 
Nijpender
Volgens AutomatiseringGids is de situatie in Australië al nijpender dan in Europa. De regionale beheerder van IP-adressen was in april 2011 door zijn voorraad IP4-adressen heen. Bij RIPE-NCC brak dat moment in september 2012 aan. In beide regio's teren de internetaanbieders en hostingproviders nu in op de laatste voorraden die zij zelf in beheer hebben.

Nederlandse providers
Sinds december vorig jaar voorziet Internetprovider Solcon nieuwe klanten van zowel een IPv4-adres als een IPv6-adres. Volgens zeggen krijgen bestaande abonnees vanaf begin 2013 ook een IPv6-adres toegewezen. Solcon claimt dat het één van de eerste providers in Nederland is die aan zijn abonnees IPv6-adressen kan leveren. Momenteel levert alleen XS4ALL aan zijn particuliere en zakelijke klanten IPv6.

UPC heeft de plannen voor de introductie van IPv6 doorgeschoven naar medio 2013. Volgens Tweakers levert Ziggo vooralsnog alleen aan zakelijke klanten IPv6-adressen.
 

Geactualiseerd: donderdag 6 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.