Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Selectie breedbandproef-gemeenten bekendgemaakt

Leestijd: 2 minuten

De namen van de negen gemeenten waar het ministerie van Economische Zaken binnenkort proefprojecten met breedbandinternet van start laat gaan, zijn bekend.
Tot de geselecteerde gemeenten behoren Appingedam, Almere, Den Haag, Deventer, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Utrecht en Wageningen.

In principe komen deze projecten in aanmerking voor subsidie. De minister van Economische Zaken zal naar verwachting binnenkort definitief vaststellen welke projecten welk bedrag aan subsidie zullen ontvangen.
In januari 2002 heeft de minister van Economische Zaken de subsidieregeling Breedbandproeven bekendgemaakt voor lokale en regionale proeven met breedbandinternet.

Een onafhankelijke adviescommissie heeft in een eerder stadium 22 ingediende (gemeentelijke) projectvoorstellen beoordeeld. De subsidieregeling Breedbandproeven wordt uitgevoerd door Senter, agentschap van het ministerie van EZ. Negen voorstellen voldoen dus het best aan de criteria die in de subsidieregeling zijn vastgelegd.

Het totale subsidiebedrag van 6,91 miljoen euro is bedoeld als ondersteuning in proces- en/of organisatiekosten, kosten van voorlichting en communicatie, of kosten op het gebied van beheer en overdracht van kennis die bij de proefprojecten wordt opgedaan.
De regeling is uitdrukkelijk niet bedoeld als tegemoetkoming in de investeringskosten van marktpartijen die breedbandinfrastructuur willen aanleggen!

Door middel van deze zogeheten breedbandpilots wil de overheid nagaan onder welke voorwaarden marktpartijen gestimuleerd kunnen worden om versneld een breedbandnetwerk uit te rollen.
Geactualiseerd: vrijdag 14 juni 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.