Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

SimPC voor beginnende computergebruikers

Leestijd: 2 minuten

Sinds deze week is er een uiterst simpele computer de verkrijgbaar: de simPC. Sim staat niet voor simpel maar voor ‘Secure Internet Machine’. Met een simPC kan alles waarvoor een computer het meest wordt gebruikt: internetten, e-mailen, chatten, bellen, bankieren, een digitaal fotoalbum maken, tekstverwerken en online spelletjes spelen.

De simPC heeft een eenvoudige bediening en zou zelfs geschikt moeten zijn voor de totale digibeet die het internet op een andere manier niet aandurft.

De simPC bestaat uit een heel klein kastje met eenvoudige hardware, zonder harde schijf, floppy of cd/dvd-drive. De computer werkt niet met windows, de software is gebaseerd op een aangepaste linuxversie met als belangrijkste hulpmiddel een Firefox browser. Een gebruiker kan lokaal een gigabyte informatie opslaan, die bovendien automatisch wordt gesynchroniseerd met simPC-servers. De computer is voorzien van een 1 GHz VIA C3-processor, 512 MB ramgeheugen en in eigen beheer ontwikkelde variant op Linux, het simOS 1.1.
 
Alle functies staan op het scherm dat de gebruiker krijgt na het opstarten. De teksten zijn in het Nederlands en de letters zijn ook groter.  Omdat gebruikers zelf geen programma's kunnen installeren, worden al veel computerproblemen voorkomen. En doordat voor het surfen Firefox wordt gebruikt, krijgt spyware geen kans. Omdat een harddisk ontbreekt en de processor het zonder luidruchtige koeling afkan, is de simPC geruisloos. De machine verbruikt bovendien minder stroom dan een normale pc.

De simPC die gemaakt is door het bedrijf SIM van Rob Rooken en Stevan Hoevenaar, kost €349, dit is exclusief beeldscherm, toetsenbord en muis. Hij werkt in combinatie met een jaarabonnement van €10 per maand voor online services zoals data-opslag, een e-mailaccount en spamfiltering.

Meer info: simpc.nl

Geactualiseerd: vrijdag 2 september 2005
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie