Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Snel, sneller, snelst internetten

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Een grote groep gebruikers heeft behoefte aan zeer snel internet van 100 Mbit/s of meer. Zij kiezen dan ook vaker voor glasvezel. Dat blijkt uit de laatste telecommonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Helft nieuwe gasvezelklanten kiest 100 Mbit/s

Van de 60.000 nieuwe glasvezelklanten kiest de helft voor dit zeer snelle internet. Daarmee kunnen meerdere personen in een huishouden tegelijkertijd internetten en tv kijken.

Internetsnelheid 30 Mbit/s: 62 procent van de huishoudens

Volgens de toezichthouder gaat de groei voor internet met een minder hoge snelheid eveneens door. Inmiddels heeft 62 procent van de huishoudens een snelheid van 30 Mbit/s of meer. Dit is het resultaat van de snelheidsverhogingen die door aanbieders zoals KPN en Ziggo zijn doorgevoerd.

KPN investeert fors

Voor komende kwartalen verwacht ACM een verdere stijging van internetsnelheid omdat KPN momenteel fors investeert in het upgraden van zijn kopernetwerk. Met nieuwe technieken kan KPN op koper snelheden van meer dan 100 Mbit/s realiseren.

Goed op koers

Volgens ACM ligt Nederland hiermee goed op koers met de Europese doelstellingen. In 2020 moet voor alle huishoudens internet met een snelheid van minimaal 30 Mbit/s beschikbaar zijn.
 

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.