Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Snelheidsvergelijking kabelinternet

Leestijd: 2 minuten

Casema Kabelbreedband Midi en Wanadoo Cable Easy zijn de beste kabelbreedbandabonnementen. Dat wil zeggen qua prijs/snelheid verhouding. Dit blijkt uit de vergelijking van kabelabonnementen in het Accessprovidersoverzicht op Internetten.nl.  

Geen  keuzevrijheid kabelaanbieder
Het is weliswaar voor de Nederlandse breedbandinternetter niet van belang is welke kabelaar het beste breedbandabonnement aanbiedt. Immers, wie in het @Home gebied woont, kan niet kiezen voor Casema, Wanadoo cable of UPC chello! Wat kabelinternet aangaat bent u gebonden aan de kabelaar die in uw regio actief is.  Desondanks is het toch interessant de kabelpaketten met dezelfde snelheid eens te vergelijken op prijs. Degene die kabel en ADSL onderling wil vergelijken, verwijzen we graag naar het Stappenplan naar breedband met actuele tarieven en online aanmeldservice.

Kabel of ADSL
Er komen interessante uitkomsten aan het licht. De kabelaars doen hun uiterste best  om weer wat terrein te winnen op de breedbandmarkt, waar ADSL moordend concurrerend is. In 2004 had 40% van de Nederlandse huishoudens een breedbandverbinding, waarvan zo'n 22% een ADSL verbinding en 18% een kabelverbinding. Er wordt via schreeuwende, maar ook heel originele  marketingcampagnes strijd gevoerd om de gunst van de consument. Om klanten te winnen  worden de snelheden regelmatig verhoogd bij gelijkblijvende prijzen, waardoor de klant de laatste jaren veel meer waar voor z'n geld heeft gekregen.  Zo verhoogden de twee grootste kabelproviders @Home en chello eind vorig jaar de snelheden  en Casema en Wanadoo cable dit jaar. Chello kondigde deze week opnieuw een snelheidsverhoging aan. Tevens wordt het gebied waar kabelinternet beschikbaar is, in snel tempo uitgebreid.

Duurste en voordeligste kabelaanbieder 
In onderstaande tabel staan de kabelpakketten van de grootste kabelproviders met een minimale uploadsnelheid van 128 Kbps en een minimale downloadsnelheid van 512 Kbps. Wat gelijk opvalt, is dat @Home maandelijks een tientje duurder is dan Kabelbreed Midi van Casema en Wanadoo Cable Easy. Bovendien krijgt de klant voor tien euro minder een hogere snelheid, waarbij de uploadsnelheid twee keer zo hoog is! Vandaar de conclusie: Casema Kabelbreedband Midi en Wanadoo Cable Easy zijn de beste kabelbreedbandabonnementen! 

maandprijs  snelheid down/up
in Kbps
Caiway
Basispakket*
 € 16,90*  512/128
Casema Kabelbreed
Midi
 € 19,95  850/260
Wanadoo Cable
Easy
 € 19,95  850/260
ZeelandNet
Budget 512*
 € 20,50*  512/192
chello
easy
*
 € 22,95  512/128
Multikabel
FAMILY
 € 29,00  768/128
@Home
Basis
 € 29,95  768/128

* met downloadlimiet, dus niet goed vergelijkbaar t.o.v. de anderen

Geactualiseerd: donderdag 6 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie