Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Snelle ADSL verhuizing mogelijk

Leestijd: 2 minuten

Een proef van internetprovider Cistron toonde aan dat het mogelijk is om voor een abonnee een ADSL-verbinding van de ene telco aanbieder naar de andere om te zetten binnen 15 minuten. Directeur Danny ter Haar van Cistron was het eerste proefkonijn. Bij de overstap van het netwerk van Bbned naar het netwerk van Tiscali Wholesale zat Ter Haar nog geen kwartier zonder verbinding.

Het overstappen van de ene naar de andere aanbieder van een ADSL verbinding kwam er tot op heden op neer dat de consument tot wel 6 weken zonder ADSL verbinding kwam te zitten. Voor zeer veel internetters is dit een bijna onoverbrugbare barrière.

Het overzetten van klanten naar een andere aansluiting is een eenvoudige handeling, die door KPN binnen enkele minuten is uit te voeren, aldus Cistron. Ook toezichthouder OPTA is deze mening toegedaan. De Opta heeft KPN in mei al opgedragen om de overzettingen van ADSL-verbindingen sneller uit te voeren, maar KPN is tegen dit besluit van de Opta in beroep gegaan. In de situatie die Opta voor ogen staat wordt de onderbreking in de praktijk teruggebracht tot maximaal enkele uren. Doordat het overstapproces nu zo lang duurt, is het in de praktijk voor veel klanten moeilijk van DSL-aanbieder te wisselen, ondanks meer aantrekkelijke aanbiedingen en diensten van andere aanbieders.  

Volgens KPN kan het omzetten echter niet zomaar plaatsvinden. KPN  wil eerst met de andere telecombedrijven overeenstemming bereiken over de procedure. Dat ligt nu voor bij de Opta. Het overstappen van verschilende providers op het net van KPN zelf is overigens al wel aanzienlijk verbeterd.

Cistron doet nog meer testen de komende weken en hoopt in de loop van augustus de dienst 'telco-telco migratie', overgang van de ene naar de andere ADSL-aanbieder, aan te gaan bieden in de markt.

Geactualiseerd: vrijdag 23 juli 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie