Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Solcon telefonie via alle ADSL netwerken

Leestijd: 2 minuten

Solcon heeft de primeur met landelijk aanbod van telefonie over ADSL. De in Dronten gevestigde internetprovider, bekend van gefilterd internet, levert de eigen telefoniedienst via de ADSL netwerken van KPN, BBned, Tiscali en Versatel. Alle Nederlandse huishoudens met een ADSL-verbinding kunnen hierdoor van internettelefonie van Solcon gebruikmaken.

De digitale telefoniedienst kent geen abonnementskosten, alleen een eenmalig instapbedrag van 25 euro. Wel moeten abonnees een speciaal ADSL modem aanschaffen van SMC Networks, dat ook geschikt is voor draadloos internet.

Solcon heeft inmiddels de eerste 1000 ADSL-Telefoniemodems opgeleverd aan voornamelijk haar eigen klanten. ADSL-gebruikers met een normaal analoog telefoonabonnement bij KPN kunnen nu al overstappen op bellen via Solcon. Voor mensen met een ISDN-lijn is de dienst vanaf januari 2005 beschikbaar’,’ aldus Van der Vlies, directeur en oprichter van Solcon.

Consumenten zijn volgens Solcon in totaal 30 tot 50 procent goedkoper uit ten opzichte van een regulier KPN BelBasis abonnement. Onderling bellen is gratis. De gesprekstarieven liggen fors onder die van KPN telefonie, waarvan het abonnement in de meeste gevallen volledig kan worden opgezegd (niet bij ADSL van KPN of wanneer ADSL niet via Solcon is afgesloten). Nummerbehoud is mogelijk, het bestaande telefoonnummer kan namelijk worden ‘geporteerd’ naar Solcon, ook al worden geen abonnementskosten meer aan KPN betaald.

Het afsluiten van een ADSL-abonnement via Solcon is geen voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de telefoniedienst. Ook ADSL-gebruikers die hun ADSL-abonnement niet bij Solcon hebben afgesloten, maar bijvoorbeeld via Planet of Het Net, kunnen via Solcon gaan bellen. Zij sluiten daarvoor het digitale telefonie-abonnement via Solcon af en hebben daarnaast alleen het ADSL Telefoniemodem nodig.

Peter van der Vlies:,,We zijn al anderhalf jaar bezig geweest met de voorbereidingen op deze stap. Net als met gefilterd internet staan er ook nu op het gebied van internettelefonie weer velen te wachten aan de wal, opnieuw zijn we de eerste die de oversteek daadwerkelijk maakt, in dit geval met het opzetten van volledig eigen telefoniedienst.’’
 
‘Voice over IP’ wordt al wel gebruik om te bellen via softwareprogramma’s op een computer, bijvoorbeeld het programma Skype, dat inmiddels wereldwijd vele miljoenen gebruikers kent. Volgens Van der Vlies zal ook het bellen met een normaal of draadloos toestel via een breedbandmodem een ongekende vlucht nemen. ,,Je telefoonnummer is hierbij niet meer gebonden aan een locatie maar aan het Internet Protocol, je internetverbinding dus. Internationaal bellen kan dus ook voor minimale prijzen worden aangeboden."

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie