Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

'Solcon, XS4ALL en ZeelandNet beste internetproviders'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

In de ProviderMonitor van de Consumentenbond scoren Solcon, XS4ALL en ZeelandNet het hoogst over de periode mei tot en met oktober. Klanten van deze providers zijn zeer tevreden over de stabiliteit en betrouwbaarheid van de internetverbinding. Caiway staat net als vorig jaar onderaan de lijst met een 6,6, wat vooral te wijten zou zijn aan het slechte oordeel over hun klantenservice.

Vanaf mei 2012 publiceert de Consumentenbond de resultaten voor de combinatie van internet+bellen en de combinatie internet+bellen+digitale tv. Dit volgt de trend dat steeds meer consumenten zo'n totaalpakket aan diensten afnemen bij een provider. Anders dan vorige keren worden de resultaten voortaan op de laatste 6 maanden gebaseerd in plaats van de laatste 2 maanden. Dit doet de Bond omdat ze de lange-termijnprestaties van providers belangrijk vindt.

ZeelandNet en Solcon beste score internetsnelheid
Het hoogste cijfer (8) voor de internetsnelheid krijgen Zeelandnet en Solcon. Online.nl scoort hierop het laagste met een 6,8. dit is een heel andere uitslag dan de prijssnelheidsscore op Internetten.nl. Tele2 en Ziggo scoren hier het best, dat wil zeggen bij deze providers krijg je 'het meeste waar' voor je geld. Weten wie volgens Internetten.nl de beste prijs/snelheidssore krijgen?

Ontevreden over oplossen storingen
Het minst tevreden zijn de deelnemers aan de ProviderMonitor over het oplossen van storingen door de providers. Alleen Solcon krijgt hiervoor een voldoende (6,6), andere providers scoren hierop tussen de 5,0 en 5,8. Ook hier eindigt Online.nl onderaan.

Ervaringen panelleden
Voor de ProviderMonitor geven bijna 10.000 panelleden ervaringen met hun internetproviders door aan de Consumentenbond. Het totaalcijfer voor de internetproviders is opgebouwd uit een oordeel over de kwaliteit van internet (60%), de algemene tevredenheid (20%) en de service bij storingen (20%). 

Internet + bellen + tv vergelijken op prijs of snelheid? Kijk op Internetten.nl of Totaalwijzer.nl

Geactualiseerd: donderdag 6 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.