Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Speciale kijkomgeving jonge kinderen bij KPN

door Margot Meendering

KPN klanten met een Kids- of Pluspakket krijgen toegang tot een kindvriendelijke kijkomgeving in de iTV app op tablets. Kinderen tot 6 jaar kunnen daardoor veilig video's bekijken zonder dat ze per ongeluk bij enge of ongepaste video's belanden. De omgeving is momenteel alleen te bereiken via de KPN iTV app op IOS en Android tablets. KPN onderzoekt de mogelijkheden voor andere toestellen.

kids.jpg

Spelend leren

De kids-omgeving is te bereiken via de iTV app van KPN en is een afgesloten omgeving. De beschikbare video's zijn afgestemd op de jonge leeftijd van de kijkers. Uit onderzoek van KPN onder ouders is gebleken dat ze niet altijd zicht hebben op de online avonturen van hun kinderen. Volgens de ouders worden er nog te vaak ongewenste video's op bijvoorbeeld YouTube bekeken door jonge kinderen. De nieuwe kids-omgeving biedt ook de mogelijkheid om de kijktijd te beperken met een timer. Verder kunnen kinderen niet zomaar in de gewone KPN iTV app belanden omdat het beveiligd is met een sommetje.

Gebruikersgemak

De kids-omgeving is ontwikkeld vanuit de intuïtieve manier van spelen en leren van kinderen. Een video begint automatisch af te spelen en binnen een paar seconden wordt overgeschakeld naar weergave op volledig scherm. Ook de volgende aflevering wordt automatisch afgespeeld. Het ontwerp van de omgeving is ook volledig afgestemd op het gebruik door kinderen. In een ruimte thema navigeer je met een raket door alle beschikbare aleveringen en films. De raket kan worden bestuurd door een bekend karakter uit een tekenfilm.

Digitale opvoeding

KPN wil ouders hiermee een een hulpmiddel bieden bij de digitale opvoeding door kinderen in een besloten omgeving rond te laten kijken en video's te zoeken. Het risico dat kinderen al jong met enge of ongepaste content in aanraking komen is een stuk kleiner dan bij andere video platforms.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie