Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Speciale kijkomgeving jonge kinderen bij KPN

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

KPN klanten met een Kids- of Pluspakket krijgen toegang tot een kindvriendelijke kijkomgeving in de iTV app op tablets. Kinderen tot 6 jaar kunnen daardoor veilig video's bekijken zonder dat ze per ongeluk bij enge of ongepaste video's belanden. De omgeving is momenteel alleen te bereiken via de KPN iTV app op IOS en Android tablets. KPN onderzoekt de mogelijkheden voor andere toestellen.

kids.jpg

Spelend leren

De kids-omgeving is te bereiken via de iTV app van KPN en is een afgesloten omgeving. De beschikbare video's zijn afgestemd op de jonge leeftijd van de kijkers. Uit onderzoek van KPN onder ouders is gebleken dat ze niet altijd zicht hebben op de online avonturen van hun kinderen. Volgens de ouders worden er nog te vaak ongewenste video's op bijvoorbeeld YouTube bekeken door jonge kinderen. De nieuwe kids-omgeving biedt ook de mogelijkheid om de kijktijd te beperken met een timer. Verder kunnen kinderen niet zomaar in de gewone KPN iTV app belanden omdat het beveiligd is met een sommetje.

Gebruikersgemak

De kids-omgeving is ontwikkeld vanuit de intuïtieve manier van spelen en leren van kinderen. Een video begint automatisch af te spelen en binnen een paar seconden wordt overgeschakeld naar weergave op volledig scherm. Ook de volgende aflevering wordt automatisch afgespeeld. Het ontwerp van de omgeving is ook volledig afgestemd op het gebruik door kinderen. In een ruimte thema navigeer je met een raket door alle beschikbare aleveringen en films. De raket kan worden bestuurd door een bekend karakter uit een tekenfilm.

Digitale opvoeding

KPN wil ouders hiermee een een hulpmiddel bieden bij de digitale opvoeding door kinderen in een besloten omgeving rond te laten kijken en video's te zoeken. Het risico dat kinderen al jong met enge of ongepaste content in aanraking komen is een stuk kleiner dan bij andere video platforms.

Geactualiseerd: dinsdag 30 juli 2019

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.