Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten maandag vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Speedlinq gratis en betaalde nieuwsgroepen

Leestijd: 2 minuten

Internetprovider Speedlinq heeft bekend gemaakt dat het vanaf nu mogelijk is  “News Service Abonnementen”  gelijktijdig bij ADSL  aan te vragen.  Eerder was het al mogelijk om anti-virus en anti-spam diensten gelijktijdig aan te vragen. De extra diensten zijn overigens ook in een later stadium te bestellen via het persoonlijke servicepunt van de abonnee.

Wat is Speedlinq News Service?
News Service abonnementen worden ook wel Usenet of nieuwsgroepen genoemd. Het is een verzameling van verschillende discussiegroepen: openbare forums waarin je vragen kunt stellen, antwoorden geven of discussiëren over de meest uiteenlopende onderwerpen. De Speedlinq discussie groepen bevatten tekst, video, muziek etc. Op dit moment zijn volgens Speedlinq meer dan 30.000 actieve nieuwsgroepen waar per dag gemiddeld 1.500.000 artikelen in gepost worden.

De servers waarop alle informatie wordt opgeslagen staan in het eigen netwerk van Speedlinq. Dat maakt de dienst  naar eigen zeggen extreem snel en stabiel.  De nieuwsgroepen worden voortdurend gecontroleerd op niet wenselijke en storende berichten, waardoor de nieuwsgroepen van Speedlinq spamvrij zouden zijn.

Wat kost Speedlinq News Service?
De Speedlinq News Service is tegen beperkte snelheid gratis toegankelijk voor alle Speedlinq abonnees. Wie met meer snelheid bestanden wil downloaden, kan kiezen uit diverse betaalde abonnementen. Met het abonnement met de laagste snelheid kan met minder snelheid gebruik gemaakt worden van de News Service dan met een abonnement met hoge snelheid. Downloaden gaat bijvoorbeeld veel sneller met een abonnement met hoge snelheid. U kunt alleen een News abonnement aanvragen met een snelheid die gelijk of lager is dan uw ADSL verbinding. Een News abonnement met een hogere snelheid dan uw ADSL verbinding heeft geen zin aangezien de snelheid van uw ADSL verbinding in dit geval de beperkende factor is.

 Abonnement Download
snelheid
Kosten
per mnd.
 News Service 256  256kbps  Gratis
 News Service 1024  1024kbps   € 4,95
 News Service 3072  3072kbps  € 7,95
 News Service 5120  5120kbps   € 10,95 
 News Service 8064  8064kbps  € 13,95

Zie ook algemene achtergrondinformatie over nieuwsgroepen: Wat is Usenet? (Planet Internet)

Geactualiseerd: donderdag 6 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie