Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Steeds meer glasvezel met sneller internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

In steeds meer gemeenten ligt glasvezel. Op 8 februari werd de mijlpaal van de driemiljoenste glasvezelaansluiting bereikt onder bijzijn van staatssecretaris Mona Keijzer. Benieuwd of glasvezel op jouw adres beschikbaar is?

In 2018 is de aanleg van glasvezel fors gegroeid, zo blijkt uit cijfers van adviesbureau Stratix. Dat komt doordat aantal rijke buitenlandse partijen zijn gaan investeren in de Nederlandse markt. Zoals Glasvezel Buitenaf [EQT: Zweden], GlasDraad [TINC:België] en E-Fiber [Arcus:VK]. In bepaalde delen woedt zelfs een heftige concurrentiestrijd onder verschillende commerciële aanbieders. 

KPN heeft aangekondigd dat het de komende drie jaar 1 miljoen huishoudens wil gaan voorzien van glasvezel. Het is de bedoeling dat er in de loop van dit jaar per week 6500 nieuwe verbindingen worden aangelegd.

stratix-glasvezelgroei-nl-2009-2018.png

Buitengebied

De inhaalslag is vooral gemaakt in buitengebieden, zoals minder bevolkte plekken in Drenthe en Groningen. Op de Glaskaart van Stratix is te zien dat met name in de provincie Overijssel het aantal huizen met een aansluiting boven de 80 procent zit. In Zeeland zijn er juist nog weinig aansluitingen. In Groningen en Drenthe zijn weliswaar ook nog 'witte vlekken', maar daar is men wel al volop bezig met de aanleg en vraagbundelingscampagnes.

Glasvezel beschikbaar op jouw adres?

Weten of glasvezel op jouw adres beschikbaar is? Doe de postcodecheck en vergelijk glasvezel internetabonnementen op Internetten.nl of Totaalwijzer.nl.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.