Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Steeds meer internetters kijken tv via internet

door Jeanet Woldring

Iets meer dan de helft van de internetters gebruikte vorig jaar de computer om radio- en televisieprogramma's te volgen. En bijna de helft las of downloadde kranten via internet. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.


Tussen 2005 en 2008 steeg het aantal Nederlandse internetgebruikers dat kranten of nieuwsbladen op internet raadpleegt, met ruim een derde. De toename bij internettelevisie en -radio is nog groter: het gebruik hiervan is vanaf 2005 meer dan verdubbeld.
Internettelevisie- en radio is vooral populair bij jongeren onder de 25 jaar: ruim 70 procent van de jongeren kijkt of luistert via de computer.

Mannen lezen de krant vaker digitaal dan vrouwen. Ruim de helft van de internetters tussen 25 en 44 jaar leest kranten of nieuwsbladen via internet. Bij de andere leeftijdsgroepen ligt dit aandeel op iets meer dan 40 procent. Een op de acht personen die digitale kranten lezen, heeft zich daarop geabonneerd.

De opkomst van de digitale media gaat ten koste van de oplage van papieren kranten. De totale binnenlandse oplage van dagbladen daalde tussen 2002 en 2008 met ongeveer 16 procent, van 4,3 miljoen tot 3,6 miljoen. Het aantal huishoudens met een abonnement op een dagblad nam af van bijna 60 procent in 2002 tot 50 procent in 2007.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie