Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Steeds meer internetters kijken tv via internet

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Iets meer dan de helft van de internetters gebruikte vorig jaar de computer om radio- en televisieprogramma's te volgen. En bijna de helft las of downloadde kranten via internet. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.


Tussen 2005 en 2008 steeg het aantal Nederlandse internetgebruikers dat kranten of nieuwsbladen op internet raadpleegt, met ruim een derde. De toename bij internettelevisie en -radio is nog groter: het gebruik hiervan is vanaf 2005 meer dan verdubbeld.
Internettelevisie- en radio is vooral populair bij jongeren onder de 25 jaar: ruim 70 procent van de jongeren kijkt of luistert via de computer.

Mannen lezen de krant vaker digitaal dan vrouwen. Ruim de helft van de internetters tussen 25 en 44 jaar leest kranten of nieuwsbladen via internet. Bij de andere leeftijdsgroepen ligt dit aandeel op iets meer dan 40 procent. Een op de acht personen die digitale kranten lezen, heeft zich daarop geabonneerd.

De opkomst van de digitale media gaat ten koste van de oplage van papieren kranten. De totale binnenlandse oplage van dagbladen daalde tussen 2002 en 2008 met ongeveer 16 procent, van 4,3 miljoen tot 3,6 miljoen. Het aantal huishoudens met een abonnement op een dagblad nam af van bijna 60 procent in 2002 tot 50 procent in 2007.

Geactualiseerd: maandag 18 mei 2009

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.