Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

StemWijzer.nl weer online (update 13 mei))

Leestijd: 2 minuten

Stemwijzer.nl, de verkiezingssite van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), is tijdelijk uit de lucht geweest naar aanleiding van de gewelddadige dood op Pim Fortuyn.

Nu de Tweede Kamerverkiezingen op 15 mei toch doorgaan, zijn de verkiezingsactiviteiten van het IPP vanaf hedenmiddag op versoberde wijze voortgezet. Het IPP is van mening dat ook onder de veranderde omstandigheden het publiek gebruik moet kunnen maken van onafhankelijke informatie om zich een mening te kunnen vormen. Wel zijn de verkiezingsactiviteiten van haar franje ontdaan en blijven activiteiten die gericht zijn op het verkijgen van publiciteit achterwege. Zo is besloten de niet direct noodzakelijke sites als ’Verkiezingsaffiches’ en ’Bekende Nederlanders stemmen ook!’ offline te houden.
De Scholierenverkiezingen gaan wel door, zij het dat wordt afgezien van de voor 13 mei a.s. geplande bekendmaking van de landelijke uitslag.

Zie verder STEMWIJZER.

Update dinsdag 13 mei:
Volgens de nieuwssite NU.nl zullen zeker twee miljoen mensen voor de Tweede-Kamerverkiezingen van woensdag een digitaal stemadvies gevraagd hebben. Dat verwacht J. de Graaf, woordvoerder van de populairste website voor een stemadvies.
De site is nu al ruim 1,5 miljoen keer bezocht, waarvan het afgelopen weekeinde 140.000 keer. Of die toename een gevolg is van de moord op Fortuyn, of dat de stijging te maken heeft met het naderen van de verkiezingsdag is voor De Graaf onduidelijk.

Dat de server het momenteel erg moeilijk heeft met de drukte, blijkt uit het bericht op de openingspagina van de stemwijzer:

Het is druk op de StemWijzer. Om onze server te ontlasten, kunt u direct naar de StemWijzer op:

Nederlandkiest.nl
Ukomttochook.nl
Volkskrant
Planet.nl
MSN

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.