Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Stichting ICT: scholen moeten snel kiezen!

Leestijd: 2 minuten

Scholen moeten snel kiezen! Stichting Ict op School roept op tot keuze internetprovider  

Binnen een paar dagen, namelijk vóór 19 december a.s. - moeten scholen aangeven of ze gebruik maken van de overgangsregeling die de huidige internetprovider voor het onderwijs nl-tree heeft getroffen na overleg met het ministerie van OCW. Tot 31 december a.s. kan worden ingetekend op actiepakketten van deze provider of kan het huidige contract worden opgezegd. Dit laat  Stichting Ict op School weten.

Ict op School kreeg signalen dat onduidelijkheid over het aanbod van KPN bijdroeg aan de afwachtende houding van scholen.  In een gerectificeerd persbericht maakt de Stichting nu bekend dat KPN juist vandaag aan de scholen informatie verzonden heeft over het nieuwe aanbod dat zij doet in afwachting van het hoger beroep over haar gratis aanbod. De uitspraak hierover wordt begin 2004 verwacht. Op de website van KPN staat vanaf morgen informatie over de pakketen voor het onderwijs. Scholen kunnen deze informatie in hun afwegingen betrekken.  
 
Ict op School raadt scholen aan op korte termijn - in ieder geval voor 19 december a.s. - een keuze te maken uit het huidige aanbod. "Er valt namelijk nog veel te kiezen want er zijn meer Internet Service Providers (ISPs) dan nl.tree en KPN." 

Wat zijn de keuzes? 
 
Voor 19 december a.s. moeten scholen bij nl.tree aangeven of zij van de Overeenkomst Overgangsregeling gebruik willen maken. De regeling geldt voor: 

  • scholen die nog geen definitieve keuze kunnen of willen maken;
  • scholen die een andere ISP hebben gekozen, maar per 1 januari nog niet aangesloten zijn.

Voor 31 december a.s moeten scholen aan nl.tree doorgeven: 

- of zij kiezen voor een aktiepakket van nl.tree; 
- of dat zij het contract met nl.tree opzeggen.

Advies Stichting ICT op School:

  • Kies voor een contract van hooguit 1 jaar omdat de ICT-markt sterk in beweging is en er binnen een jaar  veel kan veranderen. 
  • Kies een ISP die deelneemt aan de kwaliteitsregeling van Stichting Ict op School. 

Verdere handreikingen voor een goede ICT selectie worden gegeven op ISPwijzer.nl, waar een keuze-op-maat kan worden samengesteld. Invullen vergt ongeveer een uur. Er is echter ook een checklist voor een snelle vergelijking, waar ondermeer verwezen wordt naar Internetten.nl.

ISP-wijzer is een gezamenlijk initiatief van de stichting Ict op School en de stichting Kennisnet.

Geactualiseerd: donderdag 11 december 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.