Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Stichting Wireless Leiden wint Vosko Trofee

Leestijd: 2 minuten

De Stichting Wireless Leiden heeft gisteren in de RAI in Amsterdam de Vosko Trofee voor Jonge Netwerkstrijders 2003 in ontvangst mogen nemen. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse ICT & Networking Event/de Nationale ICT Week. De winnaars kregen de trofee en een geldbedrag van 7.000 euro voor hun succesvol draadloze internet-initiatief in Leiden.

Het Waddinxveense bedrijf Vosko Networking, leverancier van datacommunicatie netwerken, stelt de trofee en geldprijzen ieder jaar beschikbaar om bijzondere initiatieven op het gebied van internet te stimuleren. De prestigieuze prijs is met name bedoeld om jonge netwerk-strijders te steunen en aan te moedigen door te gaan met hun vaak baanbrekende werk.

Van de vele inzendingen had de Stichting Wireless Leiden dit jaar in de ogen van de jury het best aan de hoog gestelde criteria voldaan. De initiatiefnemers achter de Stichting Wireless Leiden zijn Huub Schuurmans, Jasper Koolhaas en Marten Vijn. In korte tijd realiseerden zij met vrijwilligers en tegen kostprijs een draadloos IP netwerk met draadloze backbone links, routing en WiFi access voor bedrijven en organisaties in Leiden. Een toepassing die volgens de jury op z'n minst landelijke vervolg krijgt.

In de verschillende rubrieken ontvingen de Voskoprijzen: 

Technische doorbraak                  Clustervision, bouwer van supercomputer-clusters op basis van Linux
Nieuwe Netdiensten                      Euromedia, de wereldwijde nieuwsdienst van Monique van Dusseldorp 
Sociaal Cultureel Initiatief            COAX, een gebruikersvereniging van internet via KabelTV  
Maatschappelijke Dienstverlening Telebaby een internet doorkijk op couveusebaby's in UMC

De initiatiefnemers van deze projecten ontvingen een oorkonde en een bedrag van € 2.000.

De Vosko Trofee voor Jonge Netwerkstrijders is dit jaar voor de achtste achtereenvolgende keer uitgereikt. Vosko zette de competitie rond de netwerkprijs voor de eerste keer op in 1996. Dit vanwege de affiniteit van Vosko met succesvol knokken in de netwerkindustrie, zoals zij zelf uit ervaring weet. Vosko begon in 1977 met de verkoop van de door professor Jaap van Till indertijd bij Akzo ontwikkelde baseband-modems Tillegraaf en lokale multiplexers PLECTOR. Die worden nog steeds geleverd. Er zijn er nu zo'n 20.000, respectievelijk 3000 van in gebruik. Mede op basis van dat succes veroverde Vosko een omvangrijk marktaandeel in LAN's, routers en interlocale datanetwerk apparatuur. Met haar evenement toont Vosko aan dat er ook in Nederland nog altijd mensen rondlopen met goede innovatieve ideeën.

Foto's van de uitreiking zijn te zien op fotoserver.nl. 

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.