Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Stormloop op .eu-domeinen

Leestijd: 2 minuten

Nederlandse providers verwachten vrijdag een gigantische stormloop van aanvragen als de inschrijving voor .eu-domeinnamen voor alle burgers wordt geopend. Dat schrijft Webwereld.

Particulieren kunnen vanaf vandaag 11.00 uur hun eigen Europese internetdomeinnaam, eindigend op .eu, aanvragen. De verwachting is dat enkele honderdduizenden mensen de komende dagen hun kans grijpen.

Providers verwachten dat veel burgers graag een Europese domeinnaam willen omdat hun gewenste .nl- of .com-adres al bezet was of omdat het wel een aansprekend adres is. Zo denken providers als Alphamega Hosting, Argeweb,  10eurohost.nl en Yourhosting dat het deze keer veel drukker wordt dan bij de vorige twee fases waarbij merkenhouders en bedrijven een aanvraag konden indienen.

De inschrijving voor .eu-domeinnamen begon op 7 december. In de eerste fase mochten alleen merkhouders en overheden een naam claimen. In de tweede fase, vanaf 7 februari, was het de beurt aan bedrijven. Volgens de Belgische domeinnaambeheerder Eurid  zijn er bij de eerste twee fases meer dan 340.000 aanvragen ingediend.  Opvallend is dat bedrijven en instanties uit Duitsland, Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië de grootste interesse in een eu-domeinnaam hebben getoond.

Bij de status rapportage van Eurid van vandaag om 13.22 uur waren er al ruim 552.000 aanvragen ingediend. Dat betekent zo'n 200.000 aanvragen in een tijdsbestek van twee uur. Om 14.52 uur stond de teller al op 716.871!

Termen als sex, news en hotel zijn uiteraard erg in trek als Europees internetadres. Een Zweeds bedrijf heeft als eerste de domeinnaam sex.eu geregistreerd. Daarom maakt het de meeste kans om deze internetpagina in zijn bezit te krijgen. Eurid hanteert het principe: wie het eerst komt, het eerst maalt. Merkrechten mogen echter niet worden geschonden.

Particulieren kunnen vanaf vandaag inschrijven bij meer dan duizend internetproviders en hostingbedrijven. De kosten hangen af van het bedrijf. Eenmalige registratiekosten bedragen zo'n 10 euro en jaarlijks kost een eu-webadres gemiddeld 15 tot 20 euro. Op Internetten.nl kunnen de tarieven van domeinregistraties worden vergeleken.

Geactualiseerd: donderdag 23 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie